Platforma DA propune micșorarea cuantumului amenzilor aplicate pentru nerespectarea regulilor epidemiologice

Platforma Demnitate și Adevăr a înregistrat un proiect de lege care prevede micșorarea cuantumului amenzilor aplicate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice.

„Am luat în calcul la stabilirea mărimii amenzilor salariul minim și mediu pe economie. Astfel, mărimea amenzilor trebuie să fie proporțională cu faptele comise, dar și cu veniturile cetățenilor”, a declarat Dinu Plîngău.

Mai exact, cei de la Platforma DA propun ca alineatul întâi de la articolul 76/1 din Codul Contravențional să aibă următorul cuprins: cifrele „de la 450 la 500” se substituie cu cifrele „de la 50 la 150” și cifrele „de la 1000 la 1500” se substituie cu cifrele „de la 300 la 700”. Totodată, la alineatul se propune ca cifrele „de la 450 la 500” să se substituie cu cifrele „de la 50 la 150”.

Menționăm că pe parcursul stării de urgență, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de 44 milioane de lei pentru nerespectarea prevederilor Comisiei Situații Excepționale.

https://www.facebook.com/DinuPlingau.DA/posts/1635334559973257

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Delegația UE la Chișinău, prima reacție după protestul transportatorilor: „Rămânem deschiși să discutăm”

Delegația Uniunii Europene la Chișinău a declarat pentru NM că rămâne deschisă la dialog cu Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) și ar putea organiza o întrevedere cu reprezentanții acesteia în curând. Precizările au fost făcute după protestul organizat de transportatori în ajun, în fața clădirii misiunii diplomatice.

Delegația UE a luat act de protestul organizat de Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto. Rămânem deschiși să discutăm preocupările operatorilor de transport, iar Delegația UE este în contact cu reprezentanții APOTA pentru a organiza o întâlnire în zilele următoare”, a declarat Delegația UE.

Amintim că, pe 22 iulie, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport a organizat un protest în fața sediului Delegației UE la Chișinău. Transportatorii cer de la autorități ca metodologia de calcul a tarifelor pentru serviciile de transport să fie aprobată și publicată, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale să renunțe și să retragă proiectul privind sistemele eGPS și e-bilet și ANTA să retragă scrisorile prin care a obligat adaptarea vehiculelor pentru transportul persoanelor cu dizabilități.

Prezent la fața locului, președintele APOTA, Olega Alexa, a explicat de ce manifestația are loc anume la sediul Delegației UE. „Toate acele trei cerințe și chestiunile care sunt legate de aceste cerințe, evenimentele care au loc acum, recent, sau nu de mult au avut loc și influențează ramura transportului de pasageri, vor fi descrise prin prisma procesului de integrare în Uniunea Europeană”, a spus el.

Protestul la sediul Delegației UE face parte dintr-o serie de manifestații anunțate anterior de APOTA. Prima a avut loc în Piața Marii Adunări Naționale din capitală, pe 9 iulie.

***

Mai multe despre nemulțumirile transportatorilor puteți afla în interviul jurnalistului NM Nicolae Paholnițchi cu președintele APOTA (AICI).

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: