Platon a fost declarat parte vătămată în dosarul împotriva lui Morari. Va fi eliberat omul de afaceri?
Full Article 2 minutes read

Platon a fost declarat parte vătămată în dosarul împotriva lui Morari. Va fi eliberat omul de afaceri?

Omul de afaceri Veaceslav Platon, care a fost condamnat la 18 ani de închisoare, a fost declarat parte vătămată în dosarul penal împotriva fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari. Examinarea dosarului a început în data de 14 februarie, la Judecătoria Buiucani. Morari nu exclude că s-ar urmări eliberarea lui Platon înainte de termen. 

În cadrul ședinței de judecată din 14 februarie nu și-a făcut apariția nici Platon și nici cei trei avocați ai săi. Potrivit judecătorului, Platon a depus o cerere de a nu participa la ședințe. De asemenea, Platon a anunțat că este gata să depună mărturie în acest dosar.

La rândul său, fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, le-a spus jurnaliștilor că nu exclude că Platon va fi eliberat.

Amintim că, în data de 12 februarie, procurorul general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a oferit detalii despre dosarele în care este cercetat penal Viorel Morari. Astfel, acesta i-ar fi ordonat procurorului să pornească antedatat urmărirea penală în privința lui Veaceslav Platon pentru denunț calomnios, la solicitarea fostului lider al Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc.

Astfel, în rezultatul acestor acțiuni, toate plângerile și declarațiile depuse anterior și ulterior de Veaceslav Platon împotriva lui Plahotniuc au fost calificate de Procuratura Anticorupție ca fiind false și calomnioase, fără a se interveni cu verificări asupra faptelor semnalate.

Pentru mai multe știri abonați-vă la pagina noastră de Facebook

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: