Podoleak: „Războiul se va termina la masa negocierilor, iar Zelenski va modera procesul”
Full Article 2 minutes read

Podoleak: „Războiul se va termina la masa negocierilor, iar Zelenski va modera procesul”

Consilierul lui Zelenski, Mihail Podoleak, spune că negocierile ruso-ucrainene au fost oprite. Potrivit oficialului, Rusia rămâne „încă cu gândirea ei stereotipă”. Totuși, el a precizat că procesul de negocieri a fost suspendat, dar aceasta nu înseamnă că părțile nu se vor așeza la sfârșit la masa negocierilor, unde „domnul Zelenski va modera acest proces”. 

„Spre deosebire de noi, Federația Rusă timp de 82 zile de război nu a înțeles că situația din Ucraina nu este deloc ca la început. Și ei nu își schimbă directivele, ei continuă să șantajeze, pronunță public unele poziții. Au pretenții la Ucraina, ei trăiesc într-o lume în care se presupune că există „nazismul ucrainean”. Lumea știe deja că astăzi există un singur tip de nazism – rusesc”, a declarat Podoleak, relatează Unian.

Oficialul ucrainean a mai spus că procesul de negocieri a fost suspendat, dar aceasta nu înseamnă că părțile nu se vor așeza la sfârșit la masa negocierilor.

„Astăzi, procesul de negocieri este suspendat. (…) Federația Rusă rămâne încă cu gândirea ei stereotipă. Dar orice război se va termina la masa negocierilor, iar domnul Zelenski va modera acest proces”, a spus consilierul președintelui ucrainean.

Podoleak s-a referit și la posibilitatea ca Rusia să oprească războiul, în schimbul la ceva. „Acesta nu este un subiect de târguire, războiul nu se va termina dacă dăm ceva. Societatea ucraineană nu va accepta aceasta. Au plătit un preț uriaș, nu pentru a da ceva”, a conchis oficialul.

De menționat că astăzi este a 83-a zi de război în Ucraina. Pe 24 februarie, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. La rândul său, liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: