Poliția – 3600, Partidul „ȘOR” – 40 de mii. Persoanele care au participat la protestul din scuarul teatrului „Maria Bieșu”, numărate diferit
Full Article 2 minutes read

Poliția – 3600, Partidul „ȘOR” – 40 de mii. Persoanele care au participat la protestul din scuarul teatrului „Maria Bieșu”, numărate diferit

Poliția anunță că s-a aflat la datorie și a asigurat ordinea și securitatea publică la întrunirea din 19 februarie, care s-a desfășurat în scuarul Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Potrivit oamenilor legii, la manifestația din centrul capitalei au participat în jur de 3600 de persoane.

Polițiștii au înregistrat cazuri de încălcare a legislației, în special a ordinii publice și la aspectul de transportare a participanților la eveniment.

„Cetățenii erau aduși cu transport care nu corespunde normelor tehnice, în pofida anterioarelor incidente când unele autovehicule au luat foc sau au fost implicate în accidente, în timpul transportării participanților la întrunire”, se arată într-un comunicat emis de Poliție.

În acest sens, în urma verificărilor de către inspectorii Agenției Naționale de Transport Auto (ANTA) în comun cu Poliția au fost constatate 91 de nereguli în procesul de transportare a pasagerilor.

De asemenea, organizatorii acțiunii de protest nu au respectat declarația prealabilă cu privire la locația desfășurării întrunirii, schimbându-și locația în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Oamenii legii au intervenit inclusiv la eliberarea unei benzi de circulație pentru autospecialele cu regim prioritar de circulație, în contextul în care a fost chemată de câteva ori ambulanța, iar medicii nu puteau ajunge la solicitanți.

Mai mult, pe parcursul întrunirii de astăzi au fost întocmite 42 de procese verbale pentru contravenții ce atentează la ordinea și securitatea publică.

Amintim că, Partidul „ȘOR” susține căs-au adunat, pe 19 februarie, peste 40 000 de oameni, iar alți 10 mii de oameni au fost împiedicați să ajungă la miting.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: