Poliția a numărat participanții la protestului organizat de Șor. Câte procese verbale au fost întocmite?
Full Article 2 minutes read

Poliția a numărat participanții la protestului organizat de Șor. Câte procese verbale au fost întocmite?

La protestul care s-a desfășurat pe 28 noiembrie în centrul capitalei au participat în jur de 3800 de persoane. Datele au fost publicate de Inspectoratul General al Poliției (IGP). În timpul manifestației au fost înregistrate nereguli, iar 26 de persoane, inclusiv 10 minori, au fost conduși la Inspectorat pentru identificare și documentare.

Potrivit poliției, încă de la începutul protestului s-au atestat o serie de provocări la adresa structurilor de forță și acțiuni cu scop de destabilizare a situației. Mai mult, cerințele legale ale organelor de forță ar fi fost ignorate, fiind depistate în mulțime persoane care instigau la dezordine și periclitarea securității publice, persoane sub influența alcoolului și cu comportament dubios. 

Oamenii legii au documentat mai multe încălcări admise de participanții la protest.  26 de persoane cu comportament dubios au fost conduse la Poliție pentru identificare și documentare, printre care și 10 minori fără cineva care să-i însoțească.

Au fost întocmite 11 procese verbale pentru contravenții ce atentează la ordinea și securitatea publică.

Totodată, poliția amintește că organizatorii protestului, pentru faptele admise în cadrul acestuia, în funcție de caracterul și prejudiciul cauzat, sunt pasibili de răspundere în baza Codului Contravențional/ Penal.

***

Membrii și simpatizanții Partidului „ȘOR” au organizat pe 28 noiembrie un protest în fața Procuraturii Generale. Manifestanții au pornit în coloană de la magazinul UNIC din Chișinău. Troleibuzele care traversează bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt au fost redirecționate. Manifestanții au scandat „Jos guvernarea!”, „Noi suntem poporul” și „Jos Maia Sandu!”.

La final, liderul protestului Dinu Țurcanu a depus o plângere la Procuratura Generală, prin care se solicită urmărirea penală a persoanelor cărora li se atribuie conversațiile de pe Telegram, care au apărut în spațiul public.

De menționat că, potrivit Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale nr. 42 din 13 octombrie 2022, desfășurarea întrunirilor cu blocarea benzilor de circulație, a arterelor de transport sau a căilor de acces și evacuare către instituțiile publice în zilele lucrătoare sunt interzise.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: