Poliția de Frontieră, după ce Iulia Navalnaia s-a plâns că ar fi fost verificată suplimentar la vamă: „Toți cetățenii străini trec un control special”
Full Article 2 minutes read

Poliția de Frontieră, după ce Iulia Navalnaia s-a plâns că ar fi fost verificată suplimentar la vamă: „Toți cetățenii străini trec un control special”

Poliția de Frontieră s-a autosesizat în urma declarațiilor făcute de soția opozantului rus Alexei Navalnîi, Iulia Navalnaia, care s-a plâns pe o rețea de socializare că ar fi fost reținută la Aeroportul Internațional Chișinău pentru verificări suplimentare, iar ulterior ar fi fost filată. Instituția declară că odată cu instituirea stării de urgență în legătură cu războiul din Ucraina, toți cetățenii străini trec un control special la vamă.

„După data 24 februarie, odată cu instituirea situației de urgență legată de război în imediata apropiere de frontiera de stat a Republicii Moldova, la intrarea în țară toți cetățenii străini trec un control special, în contextul excluderii unor riscuri de securitate. Aceste verificări au fost extinse și asupra persoanei în cauză”, anunță Poliția de Frontieră.

Potrivit comunicatului, procedura de control special la traversarea frontierei de stat „este una pentru toți”, iar excepții, în acest sens, „nu pot fi admise”.

De menționat că Iulia Navalnaia a relatat, pe pagina sa de Instagram, că ar fi fost reținută la Aeroportul Internațional Chișinău pentru verificări suplimentare, iar ulterior ar fi fost filată. La final, aceasta a întrebat-o pe președinta Maia Sandu de ce a fost nevoie să fie urmărită. Contactați de NM, reprezentanții Președinției au precizat că s-a dispus efectuarea unei anchete pe marginea acestui caz.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: