Poliția de Frontieră, după ce Iulia Navalnaia s-a plâns că ar fi fost verificată suplimentar la vamă: „Toți cetățenii străini trec un control special”
Full Article 2 minutes read

Poliția de Frontieră, după ce Iulia Navalnaia s-a plâns că ar fi fost verificată suplimentar la vamă: „Toți cetățenii străini trec un control special”

Poliția de Frontieră s-a autosesizat în urma declarațiilor făcute de soția opozantului rus Alexei Navalnîi, Iulia Navalnaia, care s-a plâns pe o rețea de socializare că ar fi fost reținută la Aeroportul Internațional Chișinău pentru verificări suplimentare, iar ulterior ar fi fost filată. Instituția declară că odată cu instituirea stării de urgență în legătură cu războiul din Ucraina, toți cetățenii străini trec un control special la vamă.

„După data 24 februarie, odată cu instituirea situației de urgență legată de război în imediata apropiere de frontiera de stat a Republicii Moldova, la intrarea în țară toți cetățenii străini trec un control special, în contextul excluderii unor riscuri de securitate. Aceste verificări au fost extinse și asupra persoanei în cauză”, anunță Poliția de Frontieră.

Potrivit comunicatului, procedura de control special la traversarea frontierei de stat „este una pentru toți”, iar excepții, în acest sens, „nu pot fi admise”.

De menționat că Iulia Navalnaia a relatat, pe pagina sa de Instagram, că ar fi fost reținută la Aeroportul Internațional Chișinău pentru verificări suplimentare, iar ulterior ar fi fost filată. La final, aceasta a întrebat-o pe președinta Maia Sandu de ce a fost nevoie să fie urmărită. Contactați de NM, reprezentanții Președinției au precizat că s-a dispus efectuarea unei anchete pe marginea acestui caz.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: