Poliția, despre evenimentul din centrul capitalei. În ce caz vor fi aplicate sancțiuni?
Full Article 2 minutes read

Poliția, despre evenimentul din centrul capitalei. În ce caz vor fi aplicate sancțiuni?

Inspectoratul General al Poliției susține că în cadrul manifestării care s-a desfășurat pe 14 octombrie în scuarul Catedralei Metrolitane au fost respectate prevederile privind combaterea răspândirii noului coronavirus. Un răspuns oficial a fost oferit de către reprezentanții instituției pentru TV8.

IGP menționează că dacă vor fi sesizate încălcări ale normelor de protecție, persoanele care nu au respectat regulile epidemiologice vor fi sancționate:

„În scuarul Catedralei a fost oficiat serviciul divin, în aer liber și cu respectarea distanței (între orele 08.00 și 10.00). Inclusiv celor prezenți le-au fost oferite măști și mănuși. Ulterior, la ora 11.00, a fost organizat un târg la care fluxul de persoane a fost în trecere și nu permanent. În cazul în care colegii mei vor sesiza abateri de la normele de protecție, respectivele persoane vor fi sancționate”.

Cu toate acestea, în imaginile publicate chiar de către președintele degrevat Igor Dodon se vede că la eveniment s-au adunat mai mult de 50 de persoane, distanța fizică nu a fost respectată, iar unii participanți nu au purtat nici măcar mască de protecție. Asta cu toate că ieri Comisia națională extraordinară a publicat lista unităților administrativ-teritoriale în care se declară alertă cod roșu din cauza numărului mare de infectări cu COVID-19.

Municipiul Chișinău este lider la campitolul infectări și decese din cauza noului coronavirus. Potrivit celui mai recent bilanț, în capitală au fost depistate aproape 28 000 de cazuri de infectări cu COVID-19. Peste 500 dintre pacineții infectați au murit.

La eveniment a participat și primarul capitalei, Ion Ceban. Asta cu toate că, luni, în cadrul ședinței primăriei, acesta a îndemnat populația să respecte normele epidemiologice și a avertizat că situația este gravă în capitală, din cauza numărului mare de bolnavi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: