Poliția deține informații despre faptul că simpatizații lui Șor ar putea crea destabilizări la protestul de duminică
Full Article 2 minutes read

Poliția deține informații despre faptul că simpatizații lui Șor ar putea crea destabilizări la protestul de duminică

Duminică, 23 octombrie, vor fi blocate mai multe artere din capitală și se va circula cu dificultate. Conform Dispoziției Primăriei mun. Chișinău, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) va avea loc Târgul produselor agricole și protestul anunțat de Partidul „ȘOR”.

Poliția anunță că deține informații despre intențiile participanților la întrunire de blocare intenționată a mai multor artere din capitală atât cu corturi, cât și cu mijloace de transport. Oamenii legii avertizează că acțiunile vor fi documentate nu doar prin prisma blocării intenționate, dar și a altor calificări juridice, pornind de la circumstanțele faptice.

„La fel ne este cunoscută informația despre racolarea unor persoane cu constituție sportivă pentru a crea tensiuni și provocări”, precizează Poliția.

Organizatorii sunt atenționați să nu admită la acțiunea desfășurată persoane cu risc sporit, în stare de ebrietate sau cu fața acoperită, să nu se permită deținerea obiectelor interzise în locurile de desfășurare a întrunirii.

Până în prezent au fost pornite 2 cauze penale și întocmite 242 de procese-verbale contravenționale.

„Precizăm că, pe parcursul întrunirii, pentru a nu crea disconfort chișinăuienilor în deplasare, pe întreg tronsonul unde vor avea loc întrunirile va fi asigurată o cale de acces pentru pietoni”, mai informează oamenii legii într-un comunicat de presă.

Cu referire la întrunirea de duminica trecută, 16 octombrie, Poliția menționează că au fost ridicate 243 de corturi și alte bunuri aflate la locul acțiunii. La solicitarea Poliției, până la moment nici o persoană nu a venit să-și revendice vreun bun care i-ar aparține.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: