Poliția: două instituții de stat au fost vandalizate de persoane instruite la Moscova și plătite „cu sume mari de bani” VIDEO
Full Article 1 minutes read

Poliția: două instituții de stat au fost vandalizate de persoane instruite la Moscova și plătite „cu sume mari de bani” VIDEO

Poliția Republicii Moldova a reținut două persoane suspectate de vandalizarea unor instituții de stat, într-o acțiune coordonată ce viza destabilizarea ordinii publice. Cei doi indivizi, instruiți la Moscova și plătiți cu sume semnificative, au fost prinși în flagrant noaptea trecută, în urma unor atacuri asupra sediilor Ministerului Muncii și Protecției Sociale, și ulterior asupra Guvernului.

Incidentul a început cu un atac asupra Ministerului Muncii, unde atacatorii au aruncat vopsea pe clădire. La scurt timp, acțiuni similare au avut loc și la Guvern. Datorită intervenției rapide a polițiștilor, doi tineri, de 20 și 21 de ani, au fost reținuți în zonele adiacente Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfânt” și Parlamentului.

Cei reținuți au recunoscut că fac parte dintr-un grup mai mare de 20 de tineri, recrutați special pentru a comite acte de vandalism asupra instituțiilor statului. Aceștia au declarat că au primit suma de 5000 de euro pentru acțiunea împotriva clădirii Guvernului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: