Poliția investighează „mesajele agresive” din troleibuzele capitalei. RTEC: Sunt mesaje sociale
Full Article 3 minutes read

Poliția investighează „mesajele agresive” din troleibuzele capitalei. RTEC: Sunt mesaje sociale

Direcția de Poliție Chișinău documentează cazul cu privire la mesajele difuzate în troleibuze. Recent, purtătorul de cuvânt al Guvernului a raportat că în transportul public sunt difuzate mesaje care nu ar fi de interes public, mai exact ar fi redată o publicație a Primăriei cu privire la „o nouă acțiune strict politică din partea consilierilor PAS”. Poliția a declarat că „încadrează juridic aceste acțiuni” și că vor fi documentați inclusiv factorii de decizie de la Regia Transport Electric Chișinău (RTEC), responsabili de transportul din capitală. De cealaltă parte, reprezentanții RTEC au confirmat că „spoturile audio se regăsesc în transportul public” și au adăugat că „sunt mesaje sociale plasate de municipalitate”. 

Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției, a declarat pentru NewsMaker că „la moment Direcția de Poliție a mun. Chișinău documentează și încadrează juridic aceste acțiuni, dar și acumulează materialul probatoriu pe caz”. 

Persoanele vor fi documentate, inclusiv factorii de decizie din cadrul Regiei Transport Electric, responsabili de transportul din capitală”, a menționat reprezentanta Inspectoratului General al Poliției. 

Contactată de NewsMaker, purtătoarea de cuvânt a RTEC Felicia Rusu a declarat că întreprinderea municipală „nu dispune în prezent de informații cu privire la investigațiile poliției”.

Informațiile au fost obținute prin intermediul surselor media. Ce ține de spoturile audio în sine… Da, ele se regăsesc în transportul public municipal. Sunt mesaje sociale plasate de municipalitate”, a comunicat reprezentanta RTEC.

Pe 7 februarie, purtătorul de cuvânt al Guvernului Daniel Vodă a declarat că în troleibuzele din Chișinău este difuzat un mesaj care inițial a fost plasat pe pagina Primăriei capitalei și „care de fapt nu este de interes public”. Potrivit lui Vodă, mesajul „este foarte agresiv” și cetățenii l-ar fi calificat „absolut penibil”. Mesajul vizat este o publicație a Primăriei din 6 februarie cu privire la „o nouă acțiune strict politică din partea consilierilor PAS”. Contactată pentru o reacție, consiliera primarului de Chișinău, Natalia Ixari, a declarat că „cele spuse de comunicatorul Guvernului, din analiza judecății de valoare a dumnealui, precum a declarat, nu au fost altceva decât niște noi critici la adresa Administrației Publice Locale”. „Tot ce urmărim sunt niște atacuri zilnice din partea celor de la guvernare”, a adăugat Ixari.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: