„Mesaje agresive”, difuzate în troleibuzele din Chișinău? Consilierul lui Recean: Le-am auzit aseară, sunt penibile
Full Article 5 minutes read

„Mesaje agresive”, difuzate în troleibuzele din Chișinău? Consilierul lui Recean: Le-am auzit aseară, sunt penibile

În troleibuzele din Chișinău este difuzat un mesaj care inițial a fost plasat pe pagina Primăriei capitalei și „care de fapt nu este de interes public”. Cel puțin aceasta a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului Daniel Vodă. Potrivit lui Vodă, mesajul „este foarte agresiv” și cetățenii l-ar fi calificat „absolut penibil”. Mesajul vizat este o publicație a Primăriei din 6 februarie cu privire la „o nouă acțiune strict politică din partea consilierilor PAS”. NewsMaker a solicitat o reacție de la reprezentanții Primăriei Chișinău. 

În timpul unor declarații de presă din data de 7 februarie, Vodă a menționat că a fost solicitat de jurnaliști să comenteze anunțurile difuzate de către Primăria municipiului Chișinău în transportul public.

Eu chiar personal, ieri, am citit aceste anunțuri plasate inițial pe contul Primăriei. Inițial am crezut că persoanele rău-intenționate au spart contul Primăriei și au plasat aceste anunțuri pentru că erau foarte agresive. Înțeleg nedumerirea multor cetățeni și a colegilor din presă care au întrebat la acest subiect. Într-adevăr sunt mesaje agresive ale Primăriei municipiului Chișinău în transportul public, le-am auzit și eu personal aseară când am călătorit cu transportul spre casă. Sunt de acord cu opinia chișinăuienilor, care au calificat ca absolut penibile aceste mesaje difuzate agresiv în transport. Din experiența proprie pot să remarc că majoritatea cetățenilor poartă căști și nu se lasă influențați de aceste mesaje absolut nepotrivite în spațiul public și cumva se apără de această poluare sonică. Regret că avem o astfel de situație când troleibuzele din capitală sunt folosite cu scopul de a transmite mesaje care de fapt nu sunt de interes public”, a declarat consilierul prim-ministrului Dorin Recean.

Solicitat de NM să comunice la care anunțuri s-a referit, Vodă a precizat că este vorba despre publicația Primăriei capitalei din data de 6 februarie:

Astăzi, vedem o nouă acțiune strict politică din partea consilierilor PAS, la fel cum a fost cea din ziua de vineri.

Reprezentanții PAS creează dezastru în toate domeniile importante din țară, iar pentru a diviza opinia publică, zilnic lansează tot felul de fumigene în Chișinău având 2 scopuri:

De a devia atenția publică de la gravele probleme din țară precum neachitarea salariilor, scandalurile de corupție în domeniul achiziționării gazelor și licitațiile de la Aeroport, dar și multe altele, eșecul tuturor așa numitor reforme de care s-au ocupat, în urma cărora au închis școli, universități, spitale, au demis asistenții sociali, etc.

Crearea haosului în Capitală, deoarece au această sarcină

Cu asta se ocupă ei personal, unii jurnaliști servili și toată mașinăria de propagandă împotriva administrației Chișinău.

Primăria a finalizat procesul de consultări ample pe taxele locale, nu 7 ore așa cum au dezbătut bugetul național cei de la guvernare și au încălcat flagrant legea. După ce va fi aprobat proiectul taxelor locale, va fi și bugetul.

El este finalizat și urmează să fie propus dezbaterilor publice exact cum prevede legea și nu cu viteza cu care au votat cei de la PAS, ca după asta cetățenii să găsească în buget opriri de finanțări și alocații pentru croasante”, se arată în postarea autorităților capitalei din 6 februarie.

NewsMaker a solicitat o reacție de la reprezentanții Primăriei Chișinău cu privire la declarațiile purtătorului de cuvânt al Guvernului.

UPDATE: Consiliera primarului de Chișinău, Natalia Ixari, a declarat că „cele spuse de comunicatorul Guvernului, din analiza judecății de valoare a dumnealui, precum a declarat, nu au fost altceva decât niște noi critici la adresa Administrației Publice Locale”. „Tot ce urmărim sunt niște atacuri zilnice din partea celor de la guvernare”, a adăugat Ixari.

Precizăm că recent în capitală au fost plasate mesaje în care locuitorii sunt îndemnați să semneze o petiție, lansată de Ion Ceban, ce vizează redistribuirea contribuțiilor locale. Potrivit TV8, mesajele au fost plasate inclusiv în transportul public.

***

Amintim în context că pe 6 februarie, edilul Ion Ceban a declarat că administrația municipiului Chișinău este ținta unei ofensive instituționale fără precedent. Potrivit lui Ceban, „sunt folosite pe larg instrumente periculoase, precum dezinformarea și știri false”. El a publicat un afiș, însoțit de mențiunea „Publicitate Politică. PP Partidul Acțiune și Solidaritate”, în care se face apel la locuitorii capitalei – să vină pe 8 februarie la Primăria Chișinău și să solicite „consilierilor lui Ion Ceban să voteze pentru interesul copiilor și finanțarea grupelor cu program prelungit”. „Pregătesc o escaladare a tensiunilor în jurul primăriei capitalei”, a comunicat edilul.

PAS a recunoscut că este în spatele afișului care a provocat indignarea lui Ceban. Partidul a declarat că desfășoară „o acțiune de informare a locuitorilor din Chișinău despre faptul că Primarul a tăiat finanțarea și a blocat funcționarea grupelor cu program prelungit”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: