Polițist investigat de CNA pentru corupție. Ar fi estorcat 150 de euro de la un tânăr denunțat pentru bani falși
Full Article 2 minutes read

Polițist investigat de CNA pentru corupție. Ar fi estorcat 150 de euro de la un tânăr denunțat pentru bani falși

Un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Centru a fost adus, pe 6 august, la sediul CNA, fiind bănuit de corupere pasivă. Acesta a fost denunţat de un tânăr, care s-a plâns că omul legii ar fi estorcat de la el 150 de euro.

x

Potrivit informaţiilor preliminare, ofiţerul ar fi pretins cei 150 de euro de la denunţător pentru a nu documenta acţiunile acestuia, pretins ilegale, raportate de o bancă din capitală. Entitatea bancară s-ar fi adresat la poliţie, comunicând că un bărbat ar fi încercat să pună în circulaţie o bancnotă cu nominalul de 200 de euro cu semne evidente de falsificare. Ca să nu-i deschidă dosar penal, poliţistul i-ar fi cerut 150 de euro.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru corupere pasivă. În cadrul acţiunilor de urmărire penală, biroul poliţistului a fost suspus percheziţiilor iar, la solicitarea CNA, acesta a predat benevol banii estorcaţi. În prezent, suspectul este audiat de ofiţerii Centrului şi procurorii anticorupţie.

Dacă va fi găsit vinovat, poliţistul riscă până la 10 ani de puşcărie şi amendă penală, dar şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pentru o anumită perioadă.

Amintim că, tot pe 6 august, un polițist din Rezina a fost reținut de CNA, fiind bănuit de corupere pasivă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: