Polițista care a provocat accidentul de la Sângera, soldat cu un deces, rămâne în arest. Decizia judecătorilor
Full Article 2 minutes read

Polițista care a provocat accidentul de la Sângera, soldat cu un deces, rămâne în arest. Decizia judecătorilor

Felicia Guțu, angajata suspendată a Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), care a spulberat trei pietoni la Sângera, în august 2023, după ce a urcat beată la volan, rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile. Decizia a fost pronunțată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, joi, 25 ianuarie.

Amintim că tragicul accident rutier a avut loc pe 29 august 2023. Potrivit Procuraturii Generale, polițista în vârstă de 22 de ani, ar fi adormit la volanul mașinii din cauza stării de ebrietate cu grad avansat, a ieșit pe acostament și a tamponat mai mulți pietoni, care se deplasau regulamentar. Printre victime se numără o minoră de 6 ani, o minoră de 17 ani și o femeie de 31 de ani.

În urma impactului, femeia de 31 de ani a decedat la fața locului. Potrivit rapoartelor de expertiză, minorei de 6 ani, i-a fost provocată o vătămare ușoară a integrității corporale, iar minorei de 17 ani – vătămări corporale medii.

Potrivit PG, învinuita și-a recunoscut vina în comiterea faptelor imputate.

Dacă va fi găsită vinovată, aceasta riscă o pedeapsă maximă de până la 8 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: