„Polițiștii au fost amabili”. Socialiștii au anunțat că oamenii legii au vizitat și sediul PSRM
Full Article 2 minutes read

„Polițiștii au fost amabili”. Socialiștii au anunțat că oamenii legii au vizitat și sediul PSRM

Angajații poliției au vizitat și sediul Partidului Socialiștilor (PSRM). Informația a fost confirmată de către reprezentanții formațiunii. Într-un comunicat de presă, socialiștii declară că oamenii legii s-au documentat „dacă totul este în regulă din punct de vedere al cerințelor de securitate”.

„Cu referire la speculațiile apărute în presă despre un pretins control al oficiilor unor partide de către poliție. Precizez că și la oficiile teritoriale ale PSRM au fost astăzi în vizită reprezentanți ai MAI, cum o fac periodic, pentru a se documenta dacă totul este în regulă din punct de vedere al cerințelor de securitate. Vizitele au fost de informare și, nicidecum n-au avut caracter de control sau presiune, cum au încercat unii să speculeze”, se arată în declarația PSRM.

Informația a fost publicată după anunțul privind o vizită neanunțată a polițiștilor la sediul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

„Polițiștii au fost amabili și au pus în prim plan misiunea lor de a veghea ordinea publică și apărarea proprietății, fie publice sau private. Regretăm că unii politicieni se dau în spectacole și lansează falsuri evidente, pe care le transformă în “bombe mediatice” cu scop de a se victimiza în alegeri. Înclinăm să credem că și lor li s-a explicat foarte clar scopul vizitei oamenilor legii, iar ce a urmat se poate încadra exclusiv în campania de manipulare pe care acești politicieni o practică mereu”, se mai arată în comunicat.

***

În seara de 3 iunie, membrul PAS Andrei Spînu a publicat fotografia a trei polițiști care au efectuat o vizită neanunțată la sediul din capitală a formațiunii. PAS a solicitat ministrului de Interne în exercițiu Pavel Voicu să explice legalitatea și scopul inspecției.

Ulterior, Direcția de Poliție a mun. Chișinău a venit cu precizări referitor la acest subiect. Oamenii legii au menționat că „suntem în perioada preelectorală și pentru a nu admite cazuri de vandalizări, deteriorări asupra sediilor partidelor politice, poliția întreprinde activități de informare a reprezentanților partidelor politice”.

Amintim că, pe 2 iunie, ex-deputatul socialist Oleg Cuciuc a publicat niște imagini din care se vede că sediul PSRM din Căușeni a fost murdărit cu materii fecale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: