Polițiștii din Cahul, învinuiți de corupție, au primit câte 30 de zile de arest la domiciliu
Full Article 2 minutes read

Polițiștii din Cahul, învinuiți de corupție, au primit câte 30 de zile de arest la domiciliu

Cei cinci polițiști de la Cahul care au fost reținuți pe 2 februarie pentru corupere pasivă și abuz în serviciu au primit câte 30 de zile de arest la domiciliu și control judiciar pentru o colegă. Un polițist a fost eliberat.

Judecătoria Cahul s-a expus pe marginea demersurilor procurorilor anticorupție care au cerut arestarea preventivă a bănuiților.
Instanța a decis plasarea în arest la domiciliu a cinci învinuiți, pe un termen de 30 de zile, unul va fi cercetat in stare de libertate, iar în privința celui de-al șaptelea a fost dispus control judiciar cu interdicția de părăsire a țării.

Amintim că șapte angajaţi ai Inspectoratului de poliţie Cahul sunt cercetaţi penal de ofiţerii Direcţiei generale teritoriale sud a CNA şi procurori. Din cei şapte, cinci sunt inspectori ai Serviciului de patrulare şi doi activează în Serviciul supraveghere tehnică şi accidente rutiere al Inspectoratului de poliţie Cahul. Aceştia sunt bănuiţi de abuz în serviciu şi corupere pasivă, fapte care sunt cercetate în cadrul a şase cauze penale.

Potrivit procurorilor, aceștia riscă până la 10 ani de puşcărie, amendă penală şi privare de dreptul de  a ocupa funcţii publice, în cazul în care instanţa îi va declara vinovaţi. Oficiul Sud al Procuraturii anticorupţie conduce urmărirea penală.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: