„Polițiștii nu iau telefoanele celor implicaţi în accident”. Moldovenii, atenționați pentru a nu deveni ținta infractorilor
Full Article 1 minutes read

„Polițiștii nu iau telefoanele celor implicaţi în accident”. Moldovenii, atenționați pentru a nu deveni ținta infractorilor

Poliția Republicii Moldova a atenționat repetat cetățenii, pe 13 aprilie, despre schema de estorcare de bani și înșelăciune a cetățenilor. Schema se referă la apeluri telefonice, prin care se încearcă obținerea resurselor financiare prin crearea unor istorii false precum că ruda persoanei apelate a produs un accident rutier în urma căruia a avut de suferit o persoană, iar pentru ca aceasta să scape de răspundere se solicită sume mari de bani. 

Poliția a recomandat cetățenilor să analizeze și să verifice veridicitatea informațiilor pe care le primesc, pentru a nu deveni ținta infractorilor:

  • sesizați imediat cazurile la poliție;
  • verificaţi dacă ruda este într-adevăr implicată în accident, apelând-o;
  • polițiștii nu iau telefoanele celor implicaţi într-un accident rutier;
  • cereţi date despre instituția medicală și de poliţie unde s-ar afla ruda şi sunaţi pentru confirmare acolo.

„Oricine poate fi victima unui accident, însă într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală, nicidecum aspectul financiar. Atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale și asistența poliției”, au declarat oamenii legii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: