Pompierii anunță trei ipoteze în cazul incendiului izbucnit pe teritoriul Pieței Centrale
Full Article 1 minutes read

Pompierii anunță trei ipoteze în cazul incendiului izbucnit pe teritoriul Pieței Centrale

Scurtcircuit în rețeaua electrică, defecțiuni ale echipamentului electric sau imprudența în timpul fumatului – sunt primele trei versiuni lansate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU)  în cazul incendiului izbucnit pe teritoriul Pieței Centrale luni, 5 septembrie.

Potrivit specialiștilor, arderea s-a produs într-o debara cu suprafața de 10 metri pătrați  a depozitului afectat de incendiu. La examinarea statică a locului de ardere s-a stabilit  că rețelele electrice au fost distruse în totalitate, fiind  depistate porțiuni de conductori electrici.

„Datorită intervenției operative a echipelor de pompieri și salvatori, incendiul nu a obținut răspândire la celelalte construcții de pe teritoriul pieței fiind afectat doar suprafață de 230 metri pătrați a acoperișului depozitului, dar și o parte din bunurile materiale aflate în interior”, anunță IGSU.

Potrivit pompierilor, cauza finală de producere a incendiului urmează a fi stabilită după finalizarea tuturor procedurilor de cercetare.

Amintim că, un incendiu puternic a izbucnit în după-amiaza de 5 septembrie în Piața Centrală din Chișinău. Nouă autospeciale ale IGSU au luptat atunci cu flăcările, care au cuprins o suprafață de circa 1200 m2.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: