Pompierii anunță trei ipoteze în cazul incendiului izbucnit pe teritoriul Pieței Centrale
Full Article 1 minutes read

Pompierii anunță trei ipoteze în cazul incendiului izbucnit pe teritoriul Pieței Centrale

Scurtcircuit în rețeaua electrică, defecțiuni ale echipamentului electric sau imprudența în timpul fumatului – sunt primele trei versiuni lansate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU)  în cazul incendiului izbucnit pe teritoriul Pieței Centrale luni, 5 septembrie.

Potrivit specialiștilor, arderea s-a produs într-o debara cu suprafața de 10 metri pătrați  a depozitului afectat de incendiu. La examinarea statică a locului de ardere s-a stabilit  că rețelele electrice au fost distruse în totalitate, fiind  depistate porțiuni de conductori electrici.

„Datorită intervenției operative a echipelor de pompieri și salvatori, incendiul nu a obținut răspândire la celelalte construcții de pe teritoriul pieței fiind afectat doar suprafață de 230 metri pătrați a acoperișului depozitului, dar și o parte din bunurile materiale aflate în interior”, anunță IGSU.

Potrivit pompierilor, cauza finală de producere a incendiului urmează a fi stabilită după finalizarea tuturor procedurilor de cercetare.

Amintim că, un incendiu puternic a izbucnit în după-amiaza de 5 septembrie în Piața Centrală din Chișinău. Nouă autospeciale ale IGSU au luptat atunci cu flăcările, care au cuprins o suprafață de circa 1200 m2.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: