Popescu a discutat cu Bătrîncea despre problemele moldovenilor din Rusia
Full Article 1 minutes read

Popescu a discutat cu Bătrîncea despre problemele moldovenilor din Rusia

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a discutat astăzi, 8 noiembrie, cu vicepreședintele Parlamentului și membru al Comisiei pentru politică externă și integrare europeană, Vlad Bătrîncea. Despre aceasta a anunțat vicepremierul pe canalul său de Telegram. 

Cei doi oficiali au discutat despre problemele pe care le întâmpină cetățenii Republicii Moldova, care se află în Rusia.

În acest sens, Popescu și Bătrîncea au convenit să implementeze cât mai rapid programările online pentru toți cei care au nevoie de servicii consulare peste hotare.

„Servicii consulare peste hotare reprezintă o parte a soluției eficientizării serviciilor pe care le prestăm în beneficiul tuturor cetățenilor noștri din diasporă”, a informat ministrul de externe.

Datorită acestei discuții, Popescu anunță că a trecut în revistă viziunea MAEIE referitoare la fortificarea dimensiunii activităților consulare din Moldova.

Amintim că Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene a avut astăzi și o întrevedere cu o delegație a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: