Popșoi, de la Berlin: Poporul german este gata să ne ofere tot suportul în parcursul de aderare la UE
Full Article 2 minutes read

Popșoi, de la Berlin: Poporul german este gata să ne ofere tot suportul în parcursul de aderare la UE

Vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al Afacerilor Externe, se află la Berlin și a avut o discuție cu ministra afacerilor externe a Germaniei Annalena Baerbock. Potrivit lui Poșpoi, ministra a dat asigurări că Germania este alături de Republica Moldova în parcursul nostru de aderare la UE și că „poporul german este gata să ne ofere tot suportul necesar”. 

„Am trecut în revistă stadiul actual al relațiilor noastre bilaterale, dar și modalitățile de impulsionare a acestora. La fel, am făcut un schimb de opinii referitor la prioritățile Guvernelor noastre. Am evidențiat progresul Republicii Moldova pe calea integrării europene și am mulțumit pentru sprijinul constant al Germaniei în acest proces. Ne dorim să devenim stat membru al Uniunii Europene, pentru că acest lucru garantează pacea, liniștea și prosperitatea țării noastre”, a scris Popșoi pe rețelele de socializare.

Potrivit oficialului moldovean, ministra Baerbock a spus că „Germania este alături de Republica Moldova în parcursul nostru de aderare la UE”.

„Poporul german este gata să ne ofere tot suportul necesar, pentru că locul nostru este în marea familie europeană”, a menționat vicepremierul.

Popșoi a mai spus că în timpul întrevederii s-a pus în discuție și pregătirea Conferinței ministeriale a Platformei de Parteneriat pentru Moldova, care va avea loc în toamna acestui an la Chișinău.

Mihai Popșoi se află pe 9 aprilie la Berlin, la invitația ministrului de externe al Germaniei Annalena Baerbock.

***

În 2014, Republica Moldova a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. În martie 2022, autoritățile de la Chișinău au semnat cererea de aderare a țării noastre la UE. În iunie 2022, Uniunea Europeană a acordat statutul de țară-candidat pentru Republica Moldova și Ucraina. Iar pe 14 decembrie 2023, Consiliul European a decis începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova și a Ucrainei la UE.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: