Popșoi, vizită la Washington. În agendă: reuniunea dialogului strategic Moldova-SUA, inclusiv întrevedere cu un asistent al lui Biden
Full Article 2 minutes read

Popșoi, vizită la Washington. În agendă: reuniunea dialogului strategic Moldova-SUA, inclusiv întrevedere cu un asistent al lui Biden

Vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al Afacerilor Externe, se va afla în perioada 18-20 aprilie în Statele Unite ale Americii. Oficialul moldovean va participa, la Washington, la reuniunea Dialogului Strategic Republica Moldova – Statele Unite ale Americii și la Convenția moldo-americană. Totodată va avea întrevederi cu secretarul de stat adjunct al SUA pentru management și resurse, inclusiv cu asistentul special al președintelui Biden. Tot la Washington, Popșoi va susține o lecție publică – la Georgetown University. 

Reprezentanții Ministerului de Externe de la Chișinău au anunțat că, în perioada 18-20 aprilie, Popșoi va întreprinde o vizită oficială la Washington DC, unde va participa la reuniunea Dialogului Strategic Republica Moldova – Statele Unite ale Americii și la Convenția Moldo-Americană.

Popșoi va avea și o serie de întrevederi cu oficiali americani, printre care secretarul de stat adjunct al SUA pentru management și resurse Richard Verma, asistentul special al președintelui Biden, Michael Carpenter, co-președinții grupului de prietenie pentru Moldova din cadrul Congresului SUA, Michael Lawler și Deborah K Ross.

Totodată, şeful diplomației va susține o lecție publică la Georgetown University. „Va discuta despre agenda de reforme a Guvernului de la Chișinău, consecințele războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei asupra regiunii dar și progresele în parcursul nostru de aderare la UE”, au menționat reprezentanții Ministerului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: