Poșta Moldovei confirmă: PAS a achitat pentru a distribui pliante cetățenilor. Trimiterile i-au fost prezentate întreprinderii „închise în plic”
Full Article 3 minutes read

Poșta Moldovei confirmă: PAS a achitat pentru a distribui pliante cetățenilor. Trimiterile i-au fost prezentate întreprinderii „închise în plic”

Reprezentanții Poșta Moldovei au confirmat că Partidul de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS) a achitat pentru a beneficia de serviciile întreprinderii de stat. Menționăm formațiunea a distribuit pliante, prin intermediul Poșta Moldovei, cu edilul Ion Ceban, acțiune care l-a indignat pe primar. Acesta a spus că PAS ar folosi întreprinderea „în interese de partid”. Pe lângă plată, întreprinderea a menționat că partidul i-a prezentat trimiterile „închise în plic” și că a fost respectat secretul scrisorilor. „De serviciile noastre poștale și financiare poate beneficia orice organizație, agent economic și persoană fizică”, a declarat instituția. 

Pe 28 februarie, Poșta Moldovei a venit cu precizări „urmare a unor informații apărute în mass-media cu privire la punerea scrisorilor în circuitul poștal de către PAS”. Întreprinderea a declarat că prestează servicii contra plată de mai bine de 30 de ani și a confirmat plata efectuată de PAS.

Potrivit prevederilor articolului 25 al Legii nr. 36/2016, Î.S. „Poșta Moldovei” este desemnată furnizor de servicii poștale universale pe teritoriul Republicii Moldova. La subiect, Î.S.”Poșta Moldovei” prestează servicii de recepționare, prelucrare, transportare și distribuire a trimiterilor poștale, mai bine de 30 de ani, contra plată, conform tarifelor în vigoare, care sunt publicate pe pagina web oficială a întreprinderii. În cazul discutat, confirmăm că plata a fost efectuată de către beneficiar în avans”, au menționat reprezentanții întreprinderii pe rețelele de socializare.

Întreprinderea a mai precizat că „trimiterile au fost prezentate închise în plic” și că „respectarea secretului scrisorilor şi altor trimiteri poştale este garantată de Constituţie, Legea comunicaţiilor poștale nr. 36/2016 şi Regulile privind prestarea seviciilor poștale aprobate prin HG nr. 1457/2016”.

De serviciile noastre poștale și financiare poate beneficia orice organizație, agent economic și persoană fizică. Vă îndemnăm să apelați cu încredere la serviciile prestate de Î.S. “Poșta Moldovei”, astfel contribuiți la dezvoltarea acesteia”, a conchis întreprinderea.

Edilul capitalei Ion Ceban a acuzat PAS că ar folosi întreprinderea de stat Poșta Moldovei „în interese personale și de partid” pentru a trimite oamenilor „informații mincinoase”. Ceban a publicat o pliantă pe care PAS ar transmite-o prin poștă cetățenilor. Aceasta conține informații și o imagine cu Ceban și se face apel la cetățeni – să solicite explicații la Preturi și Direcție de ce nu se achită compensații la căldură. PAS a recunoscut că împarte pliantele și a publicat factura prin care demonstrează că a plătit pentru serviciile Poșta Moldovei – 20 400 lei. „Orice persoană fizică și juridică poate contracta astfel de servicii, inclusiv primarul Ion Ceban”, a menționat partidul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: