Ceban acuză PAS că folosește Poșta Moldovei în interes de partid. Reacția formațiunii: Serviciile sunt plătite (DOC)
Full Article 4 minutes read

Ceban acuză PAS că folosește Poșta Moldovei în interes de partid. Reacția formațiunii: Serviciile sunt plătite (DOC)

Edilul capitalei Ion Ceban a acuzat Partidul de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS) că ar folosi întreprinderea de stat Poșta Moldovei „în interese personale și de partid” pentru a trimite oamenilor „informații mincinoase”. Ceban a publicat o pliantă pe care PAS ar transmite-o prin poștă cetățenilor. Aceasta conține informații și o imagine cu Ceban și se face apel la cetățeni – să solicite explicații la Preturi și Direcție de ce nu se achită compensații la căldură. PAS a recunoscut că împarte pliantele și a publicat factura prin care demonstrează că a plătit pentru serviciile Poșta Moldovei – 20 400 lei. „Orice persoană fizică și juridică poate contracta astfel de servicii, inclusiv primarul Ion Ceban”, a menționat partidul. 

În seara zilei de 27 februarie edilul capitalei Ion Ceban, lider al partidului Mișcarea Alternativă Națională (MAN), a scris pe rețelele de socializare că „PAS folosește Poșta Moldovei pentru a trimite oamenilor informații mincinoase, manipulatorii și denigratoare”.

Așa folosește Guvernarea PAS toate instituțiile statului în interese personale și de partid. Pentru o clipă să ne imaginăm dacă oricare altă guvernare făcea acest lucru. (…) Culmea ipocriziei este să utilizezi Poșta Moldovei pentru a răspândi minciunile PAS în Chișinău. Acuș le vor multiplica pe țară, sunt iar în campanie. Și da, înainte de începerea campaniei electorale locale din toamnă, Poșta Moldovei cu mașinile de serviciu transportau materiale electorale pentru PAS, lucru ușor trecut cu vederea de către membrii CEC, dintre care, apropo, 6 din 9 sunt din partea PAS”, a scris Ceban.

Ceban acuză PAS că folosește Poșta Moldovei în interes de partid. Reacția formațiunii: Serviciile sunt plătite (DOC)

Facebook/Ion Ceban

Ceban acuză PAS că folosește Poșta Moldovei în interes de partid. Reacția formațiunii: Serviciile sunt plătite (DOC)

Facebook/Ion Ceban

Pe 28 februarie, lidera fracțiunii PAS din Consiliul Municipal Chișinău Zinaida Popa a venit cu o reacție, menționând că „dacă Ceban fură și cheltuie banii publici așa cum îi trăsnește prin cap, nu înseamnă că toți o fac ca el”.

Primarul demult nu mai este interesat de soluționarea problemelor locuitorilor din Chișinău, acesta a băgat în datorii capitala și acum taie din cheltuielile celor mai vulnerabile categorii de cetățeni – pentru a face politică. (…) Cu regret, locuitorii din Chișinău sunt bombardați cu mesaje de dezinformare în transportul public și bannere și pliante prin stațiile de așteptare. Ion Ceban folosește toate resursele administrative și tribuna Primăriei pentru a dezbina societatea”, a scris pe rețelele de socializare Popa.

Ea a adăugat că „toate cheltuielile pentru serviciile de tipografie a materialelor informative distribuite de fracțiunea PAS sunt transparente și pot fi consultate în rapoartele depuse lunar la organele responsabile”.

Serviciile de distribuție prin Poșta Moldovei sunt plătite, iar asta poate fi demonstrat prin contractul și factura de plată. Orice persoană fizică și juridică poate contracta astfel de servicii, inclusiv primarul Ion Ceban”, a conchis Popa, publicând și o factură prin care a demonstrat că s-a plătit pentru serviciile Poșta Moldovei 20 400 lei.

Ceban acuză PAS că folosește Poșta Moldovei în interes de partid. Reacția formațiunii: Serviciile sunt plătite (DOC)

Facebook/Zinaida Popa

NewsMaker a cerut și o reacție de la reprezentanții întreprinderii „Poșta Moldovei”. Deocamdată nu avem un răspuns.

UPDATE: Reprezentanții Poșta Moldovei au confirmat că PAS a achitat pentru a beneficia de serviciile întreprinderii de stat. Pe lângă plată, întreprinderea a menționat că partidul i-a prezentat trimiterile „închise în plic” și că a fost respectat secretul scrisorilor. „De serviciile noastre poștale și financiare poate beneficia orice organizație, agent economic și persoană fizică”, a declarat instituția.

***

Amintim în context că pe 6 februarie, Ion Ceban a declarat că administrația municipiului Chișinău este ținta unei ofensive instituționale fără precedent. Potrivit lui Ceban, „sunt folosite pe larg instrumente periculoase, precum dezinformarea și știri false”. El a publicat un afiș, însoțit de mențiunea „Publicitate Politică. PP Partidul Acțiune și Solidaritate”, în care se face apel la locuitorii capitalei – să vină pe 8 februarie la Primăria Chișinău și să solicite „consilierilor lui Ion Ceban să voteze pentru interesul copiilor și finanțarea grupelor cu program prelungit”.

PAS a recunoscut că este în spatele afișului care a provocat indignarea edilului Ion Ceban și a declarat că desfășoară „o acțiune de informare a locuitorilor din Chișinău despre faptul că Primarul a tăiat finanțarea și a blocat funcționarea grupelor cu program prelungit”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: