Precizările Primăriei Chișinău cu privire la concertele organizate la Grădina Botanică
Full Article 2 minutes read

Precizările Primăriei Chișinău cu privire la concertele organizate la Grădina Botanică

Reprezentanții Primăriei Chișinău susțin că nu au nicio legătură cu organizarea concertului Summer Fest, care a fost organizat pe 28, 29 și 30 august pe teritoriul Grădinii Botanice din capitală. Într-un comunicat de presă, autoritățile municipale menționează că teritoriul respectiv este administrat de Academia de Științe a Moldovei, implicit – de Guvern.

„Primăria în astfel de cazuri este notificată și nu are nici un drept de a permite sau interzice organizarea acestor evenimente. Grădina Botanică este teritoriul subordonat Academiei de Științe a Moldovei – Guvernului. (…) Primaria municipiului Chișinău nu a autorizat desfășurarea organizării și desfășurării festivalului, limitându-se doar la înregistrarea notificării în acest sens, ca și în cazul altor evenimente care se desfășoară.”, se arată în declarația Primăriei.

Totodată, autoritățile locale subliniază că organizatorul este obligat să întreprindă măsurile necesare privind respectarea prevederilor Hotărârilor Comisiei Naționale Excepționale de Sănătate Publică (CNESP) și a Hotărârilor Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică (CESP) a municipiului Chișinău privind măsurile de prevenire și control al infecției COVID-19 în vigoare la momentul desfășurării întrunirii.

„În caz de comiterea abaterilor de la prevederile respective, instituțiile competente cum ar fi Ministerul de Interne, Agenția Națională pentru Sănătate Publică sunt obligate să le constate și să aplice sancțiunile persoanelor culpabile în conformitate cu atribuțiile sale legale”, se mai arată în comunicat.

Precizăm că mii de oameni au participat pe 28 și 29 august la evenimentul Summer Fest, în cadrul căruia au evoluat mai mulți artiști autohtoni, dar și străini. Ultimul concert din cadrul festivalului se va încheia în noaptea de 30 spre 31 august. În ajun, potrivit organizatorilor, circa 15 mii de oameni au participat la eveniment.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: