Premieră pentru Republica Moldova: Finala Națională Eurovision 2023 va fi retransmisă în zece țări 
Full Article 2 minutes read

Premieră pentru Republica Moldova: Finala Națională Eurovision 2023 va fi retransmisă în zece țări 

Finala Națională a concursului Eurovision din 4 martie va fi retransmisă, pentru prima dată, în zece țări și va putea fi urmărită, astfel, de peste zece milioane de europeni. Retransmisia va fi asigurată de două posturi internaționale de televiziune, anunță TRM.

Cele două posturi de divertisment sunt disponibile publicului din Belgia, Țările de Jos, Luxembourg, Germania, Austria, Suedia, Israel, Spania, Elveția și Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

După difuzarea Finalei Naționale, cele două posturi europene vor acorda spații de promovare reprezentantului Republicii Moldova, prin realizarea de interviuri în cadrul unor emisiuni speciale.

Amintim că finala Națională Eurovision 2023 va avea loc în data de 4 martie, începând cu ora 19:00, și va putea fi urmărită live pe TV Moldova 1, site-urile www.eurovision.md și www.moldova1.md, pe pagina de Facebook Eurovision Moldova și pagina oficială de YouTube Teleradio Moldova.

Punctajul va fi acordat finaliștilor în proporție de 50% de către juriu și în proporție de 50% de către public. În premieră, Telespectatorii vor putea vota online și gratuit concurentul care ne va reprezenta țara la Eurovision Song Contest 2023.

Concurentul sau formația care va obține cel mai mare punctaj în cadrul Finalei Naționale ne va reprezenta țara la Etapa Internațională a concursului muzical Eurovision Song Contest 2023, care se va desfășura la Liverpool, în perioada 9-13 mai.

10 concurenți au rămas în competiție pentru șansa de a reprezenta Republica Moldova în acest an la Eurovision:

1. SunStroke Project – Yummy Mommy 55 puncte

2. Pasha Parfeni – Soarele şi Luna 53 puncte

3. DONIA – Red Zone 52 puncte

4. Aliona Moon – Du-mă 49 puncte

5. OL – Why You Play It Cool 48 puncte

6. Surorile Osoianu – Bade, bădişor, bădiţă 47 puncte

7. NÖRDIKA – Damn and down 45 puncte

8. Victor Gulick – Let’s dance 45 puncte

9. COSMINA – Indestructible 45 puncte

10. Corina Ivanov – When love’s real 44 puncte


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: