Premierul Ion Chicu a anunțat despre reluarea și/sau continuarea unor activități de comerț. Despre ce este vorba
Full Article 2 minutes read

Premierul Ion Chicu a anunțat despre reluarea și/sau continuarea unor activități de comerț. Despre ce este vorba

Premierul Ion Chicu a anunțat despre reluarea și/sau continuarea unor activități de comerț. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, astăzi, 20 martie.

Astfel, este vorba despre reluarea/continuarea următoarelor tipuri de activități:

– activităților de comerț cu ridicata a tuturor tipurilor de mărfuri;
– activităților de servicii funerare și de comerț cu produse conexe serviciilor funerare, prin unitățile comerciale specializate;
– comerțului electronic;
– prestării serviciilor notariale de necesitate stringentă, la solicitarea băncilor comerciale: înregistrarea în Registrul garanțiilor reale mobiliare și autentificarea contractelor de ipotecă, pentru a asigura acordarea creditelor, în primul rând din sectorul agricol, precum și agenților economici din toate ramurile permise pentru activitate, pentru finanțarea următoarelor scopuri: procurarea tehnicii și utilajului agricol; mijloace circulante (motorină, produse alimentare, produse de igienă), precum și alte produse necesare asigurării activității curente a agentului economic.

Totodată, aceste activități urmează a fi reluate cu asigurarea obligatorie a respectării normelor pentru reducerea răspândirii infecției COVID -19.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: