Premierul Ion Chicu a discutat cu un investitor american despre modernizarea posturilor vamale. Ce prevede acest proiect
Full Article 50 second read

Premierul Ion Chicu a discutat cu un investitor american despre modernizarea posturilor vamale. Ce prevede acest proiect

Premierul Ion Chicu a discutat cu ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan și cu Marc Morelli, vicepreședintele companiei „International Business Development”, despre intenția de a implementa un proiect care prevede scanarea integrată a frontierei Republicii Moldova. 

Proiectul presupune investiții de câteva milioane de dolari pentru instalarea de software, dotarea posturilor vamale cu echipament modern, sisteme de scanare cargo și a automobilelor. Toată informația scanată va fi stocată într-o bază de date, în cadrul unui centru de comandă.

Menirea proiectului este de a optimiza și eficientiza maximal procedurile vamale. De asemenea, proiectul urmărește scopul de a reduce implicăre factorului uman și digitalizarea proceselor, dar și reducerea cazurilor de contrabandă.

În prima fază, se va implementa un proiect pilot la una din cele mai solicitate puncte de trecere a frontierei. Ulterior, acesta va fi extins la nivel național.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: