Premierul Luxemburgului vine la Chișinău. Accesul persoanelor în anumite locuri publice din capitală va fi restricționat temporar
Full Article 2 minutes read

Premierul Luxemburgului vine la Chișinău. Accesul persoanelor în anumite locuri publice din capitală va fi restricționat temporar

Premierul Luxemburgului, Luc Frieden va efectua o vizită la Chișinău în perioada 12 – 13 septembrie. În acest context, primăria anunță că accesul persoanelor în anumite locuri publice din capitală va fi restricționat temporar.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat, pe 11 septembrie, că în perioada 12-13 septembrie este așteptat la Chișinău să vină prim-ministrul Marelui Ducat de Luxemburg, Luc Frieden, iar pe 16 septembrie prim-ministrul Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis.

Daniel Vodă a declarat că primele discuții vor avea loc vineri, 13 septembrie, când prim-ministrul Dorin Recean se va întâlni cu omologul său luxemburghez, Luc Frieden, aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova. Ulterior, luni, 16 septembrie, prim-ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, un alt bun prieten al țării noastre, este așteptat la Casa Guvernului.

Premierul Dorin Recean îi va găzdui pe ambii oficiali, care vor avea întâlniri și cu președinta Maia Sandu.

Oficialii vor aborda împreună cu premierul Dorin Recean teme legate de relațiile bilaterale, cooperarea comercial-economică și procesul de integrare în Uniunea Europeană, având în vedere că ambele state sunt membre ale UE.

În zilele când vor veni oficialii la Chișinău, accesul pe mai multe străzi va fi restricționat. Astfel, potrivit Primăriei capitalei, restricțiile se vor aplica pe 12 septembrie, între orele 08:00 și 22:00, și pe 13 septembrie, de la 06:00 la 15:00, afectând anumite zone din Chișinău, în special centrul orașului și rutele către Aeroportul Internațional Chișinău.

Totodată, vor fi suspendate temporar manifestările publice, lucrările de reparație a drumurilor și a rețelelor, precum și tăierile de copaci în zonele pe unde va trece coloana oficială.

Șoferii sunt îndemnați să respecte indicațiile agenților de circulație și să dea dovadă de răbdare și disciplină în trafic.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: