Premierul României a anunțat că va boicota finalul Jocurilor Olimpice: „În comunism, rușii ne furau la Olimpiade” (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

Premierul României a anunțat că va boicota finalul Jocurilor Olimpice: „În comunism, rușii ne furau la Olimpiade” (VIDEO)

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, nu va participa la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Premierul a declarat că gestul este protestul său față de faptul că gimnastele române Ana Maria Bărbosu și Sabrina Maneca Voinea au fost retrogradate de pe locul III și, respectiv, IV în proba la sol, după o contestație a concurentei SUA. Precizările au fost făcute într-un mesaj publicat pe Facebook, în data de 6 august.

Am decis să nu particip la ceremonia de închidere a Olimpiadei de la Paris, după situația scandaloasă de la gimnastică, unde sportivele noastre au fost tratate într-un mod absolut dezonorant. (…) Este inadmisibil ca, într-o competiție de asemenea anvergură, care promovează valori precum respectul, înțelegerea și excelența, o copilă care își câștigase onest medalia să fie privată cu brutalitate de rezultatul muncii sale de patru ani! Eu nu am putut să îi privesc lacrimile și să accept cu seninătate că așa ceva este perfect normal! (…) Îmi amintesc foarte bine cum, în comunism, rușii ne furau la Olimpiade, iar noi încercam să ne certam cu ei fără a avea mari șanse de câștig. Eu nu vreau să mă cert astăzi cu nimeni, ci doar aleg să protestez prin gestul meu față de o nedreptate flagrantă la adresa unor românce care și-au probat din plin valoarea!”, a declarat prim-ministrul României.

De asemenea, premierul Ciolacu a transmis un mesaj de solidaritate cu cele două gimnaste.

Sabrina și Ana Maria, aveți alături o întreagă națiune pentru care munca și lacrimile voastre sunt mai de preț decât orice medalie, indiferent din ce metal prețios ar fi! Și vă asigur că statul român vă va trata, inclusiv în ceea ce privește premiile, ca pe niște medaliate olimpice. Pentru ca asta sunteți pentru noi toți!”, a menționat acesta.

Precizăm că la Jocurile Olimpice de la Paris, în data de 5 august, a avut loc proba de gimnastică artistică la sol. În cadrul probei sportive au participat două reprezentante ale României: Ana Maria Bărbosu, care a primit nota 13.700 și Sabrina Maneca Voinea, care a obținut 13.700 (dar a avut mai puțin la execuție). Ana Maria Bărbosu a avut al treilea cel mai bun rezultat, obținând astfel medalia de bronz, însă doar pentru circa un minut. Reprezentanta SUA, Jordan Chiles, și-a constestat nota, care ulterior a fost mărită, de la 13.666 la 13.766, și americana a urcat pe locul trei. Iar Ana Maria Bărbosu și Sabrina Maneca Voinea au fost retrogradate pe locul 4 și, respectiv, 5.

Menționăm că și Sabrina Maneca Voinea a constetat nota pe care a primit-o, însă aceasta a fost respinsă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: