Premierul României, Ludovic Orban, și-a dat demisia din fruntea guvernului
Full Article 2 minutes read

Premierul României, Ludovic Orban, și-a dat demisia din fruntea guvernului

Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat că demisionează din fruntea guvernului. Decizia vine după o discuție avută cu președintele Klaus Iohannis, în care președintele i-a cerut să își asume eșecul de la alegerile parlamentare. Ludovic Orban nu va mai fi propunerea de premier pentru noul guvern.

„Am decis să îmi depun mandatul de premier, după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă. Guvernul, după demisia mea, va fi condus de un membru al cabinetului care va fi desemnat de președintele României.”, a declarat Ludovic Orban.

Interimatul actualului cabinet va fi preluat, cel mai probabil, de vicepremierul Raluca Turcan, scrie digi24.ro

„România are nevoie de un guvern responsabil, care să reprezintă voința cetățenilor și decizia mea de astăzi vreau să arate un lucru foarte clar: nu mă cramponez de funcția de prim-ministru, că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern format din forțele de centru dreapta ca vor să utilizeze toate resursele pe care le va avea România”, a mai spus Orban.

Demisia premierului înseamnă demisia întregului Guvern. După demisie, cabinetul funcționează interimar pentru următoarele 45 de zile. Pe perioada interimatului, Guvernul are puteri reduse și poate adopta doar acte administrative.

Următorul Guvern va fi învestit după constituirea noului Parlament (20 decembrie).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: