Premierul slovac: „Viața în UE nu e atât de ușoară precum pare”. VS Recean: „Invit fiecare slovac să vină în Moldova”
Full Article 3 minutes read

Premierul slovac: „Viața în UE nu e atât de ușoară precum pare”. VS Recean: „Invit fiecare slovac să vină în Moldova”

Un protocol pentru evitarea dublei impuneri, menit să sporească atractivitatea mediului de afaceri în Republica Moldova și Republica Slovacia, a fost semnat pe 10 septembrie la Bratislava. Premierul Dorin Recean a anunțat această inițiativă în cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său slovac, Robert Fico. Recean a apreciat sprijinul oferit de Slovacia și a accentuat angajamentul clar al Republicii Moldova față de integrarea europeană. În încheiere, i-a invitat pe slovaci să viziteze Republica Moldova și să guste din vinurile locale. De asemenea, Robert Fico și-a reafirmat determinarea de a sprijini Republica Moldova în parcursul său european.

Slovacia este pregătită să împărtășească din experiența sa pentru a sprijini Republica Moldova în demersurile de integrare europeană, a declarat premierul slovac, Roberto Fico.

Principalul subiect discutat a fost ambiția Republicii Moldova de a deveni stat membru al Uniunii Europene. Poate a fost surprins domnul prim-ministru când i-am vorbit foarte deschis despre Uniunea Europeană și despre faptul că viața acolo nu e atât de ușoară precum pare, dar, totodată, am convenit că a fi membru al Uniunii Europene este cel mai bun lucru pe care poate să-l facă o țară în acest spațiu…Noi vă putem oferi toată experiența Slovaciei din perioada de aderare. Cu plăcere pot constata că deja există niște schimbări, experiența, de exemplu din domeniul proprietății intelectuale sau al instituțiilor de statistică. Am primit informații de la dl. prim-ministru că sunt interesați și de domeniul agricol și de mediu. În acest sens, vom face toate cele necesare astfel încât experții din Republica Moldova să aibă o comunicare fără obstacole și să primească experiența din partea experților noștri”, susține premierul slovac.

Schimbările notabile ale Slovaciei în cei 20 de ani de apartenență la Uniunea Europeană au fost subliniate de premierul Republicii Moldova, Dorin Recean. El a declarat că aderarea Moldovei la Uniunea Europeană este crucială, iar sprijinul Slovaciei joacă un rol esențial pentru țara noastră. Totodată, premierul a adăugat că vizita la Bratislava are ca scop și consolidarea relațiilor economice dintre cele două țări.

Ne dorim să extindem schimburile comerciale reciproce, în special în sectorul investițiilor, prin participarea companiilor slovace la proiectele strategice din Republica Moldova. Vrem să încurajăm investițiile slovace și să creăm un cadru de cooperare care să aducă beneficii ambelor țări. Astăzi, am semnat protocolul de modificare a Convenției bilaterale pentru evitarea dublei impuneri și acest lucru trebuie să aducă mai multă claritate pentru mediul de afaceri din ambele țări, să colaboreze și să crească schimburile comerciale”, a declarat Dorin Recean.

La sfârșitul discursului săi, premierul Dorin Recean a invitat toți slovacii să viziteze Republica Moldova.

Am să profit de ocazie și am să invit fiecare slovac să vină în Republica Moldova, să guste din bucatele noastre, să încerce vinurile noastre, dar și să vadă locurile frumoase care sunt în Moldova”, spune Recean la încheierea discursului.

***
Amintim, premierul Dorin Recean  întreprinde, pe 10 septembrie, o vizită de lucru la Bratislava, Slovacia. Oficialul are programate întrevederi cu mai mulți oficiali, inclusiv președintele Slovaciei, Peter Pellegrini. De asemenea, premierul Dorin Recean se va întâlni cu vicepreședintele Consiliului Național al Republicii Slovace, Peter Ziga. Potrivit unui comunicat publicat de Guvern, vizita premierului Recean la Bratislava urmărește consolidarea relațiilor moldo-slovace și identificarea noilor oportunități de colaborare în domeniile de interes comun.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: