Premierul țării a discutat cu președintele Consiliului European despre reforma justiției și anticorupție
Full Article 2 minutes read

Premierul țării a discutat cu președintele Consiliului European despre reforma justiției și anticorupție

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut, în dimineața de 27 septembrie, o întrevedere cu Charles Michel, președintele Consiliului European, informează serviciul de presă al Guvernului.

Natalia Gavrilița a mulțumit înaltului oficial european pentru susținerea pe care Consiliul European o oferă țării noastre și a spus că acest suport este extrem de important pentru consolidarea proceselor democratice, reformarea justiției și instituțiilor statului, relansarea economică și crearea locurilor de muncă, și creșterea bunăstării cetățenilor. La fel, oficialii au avut un schimb de opinii referitor la prioritățile pentru Summit-ul Parteneriatului Estic, care urmează a fi desfășurat în luna decembrie.

Referindu-se la prioritățile Guvernului pe care îl conduce, Natalia Gavrilița a vorbit despre reforma justiției și anticorupție, inclusiv investigarea fraudei bancare, gestionarea pandemiei COVID-19 și pachetul de suport economic și social necesar pentru relansarea creșterii economice.

Charles Michel, la rândul său a menționat că: „UE este deschisa să sprijine în continuare Republica Moldova și agenda de reforme ambițioase pe care și-o propune. Moldova este un partener important și prioritar pentru noi”.

Premierul și-a exprimat încrederea că actuala vizită va pune bazele pentru impulsionarea relațiilor între Republica Moldova și Uniunea Europeană, astfel încât, în următoarea perioadă, să fie posibilă avansarea dialogurilor la nivel înalt pe securitate, justiție, energie.
În context, Natalia Gavrilița a menționat că Republica Moldova este interesată de extinderea domeniilor de cooperare, dar și de dezvoltarea în continuare a politicilor naționale în conformitate cu Acordul de Asociere.

Amintim că premierul Natalia Gavrilița efectuează o vizită la Bruxelles în perioada 27-28 septembrie, prima de când a preluat această funcție. Șefa Executivului este însoțită de vicepremierul, ministru al Afacerilor Externe, Nicu Popescu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: