Presă: Alexei Navalnîi și-a revenit în totalitate și este păzit de trei cordoane de polițiști
Full Article 2 minutes read

Presă: Alexei Navalnîi și-a revenit în totalitate și este păzit de trei cordoane de polițiști

Opozantul rus Alexei Navalnîi și-ar fi revenit în totalitate după ce a fost scos din coma medicală. Mai mult, acesta ține minte tot ce i s-a întâmplat până în momentul în care a leșinat în toaleta avionului, scrie The Insider, într-un articol publicat pe 10 septembrie în colaborare cu portalul Bellingcat și Der Spiegel.

Potrivit surselor jurnaliștilor, Navalnîi și-ar fi revenit 100% din punct de vedere psihic și circa 90% la nivel fizic. Acesta primește deja vizitatori, însă paza politicianului este asigurată de trei cordoane de polițiști. Autoritățile germane ar fi declarat alertă roșie de pericol. Până acum, în afară de medici, avea acces în salonul său de spital doar soția sa.

Jurnaliștii mai scriu că serviciile speciale din Germania sunt pregătite nu numai pentru un pericol fizic în adresa lui Navalnîi, dar și pentru „un val de dezinformare”; inclusiv tentative de discreditare a clinicii Charite, unde este spitalizat politicianul rus.

Medicii consideră că Navalnîi a reușit să supraviețuiască numai datorită acțiunilor prompte ale piloților, care au efectuat aterizarea avionului la Omsk, dar și grație intervenției medicilor de la ambulanță, care i-au administrat un preparat care a neutralizat substanța toxică.

Anterior, autoritățile de la Berlin au anunțat că Navalnîi ar fi fost otrăvit cu o substanță din grupul „Noviciok”, însă mai nouă și mai puternică față de cea utilizată în cazul Skripal. Urme ale substanței au fost depistate nu doar în organismul lui Navalnîi, dar și pe sticla din care acesta a băut. Potrivit anchetatorilor germani, dacă sticla nu ar fi ajuns în Germania, ar fi fost mult mai greu ca aceștia să depisteze ce fel de substanță toxică a fost folosită.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: