Presa: Cortegiul lui Vladimir Zelenski ar fi fost vizat în atacul de la Odesa
Full Article 2 minutes read

Presa: Cortegiul lui Vladimir Zelenski ar fi fost vizat în atacul de la Odesa

În timpul atacului cu rachetă asupra orașului Odesa din 6 martie, cortegiul președintelui ucrainean Vladimir Zelenski ar fi nimerit sub bombardament, scrie publicația elenă Protothema. Nimeni nu a avut de suferit. Vladimir Zelenski se afla în oraș cu premierul grec Kyriakos Mitsotakis pentru o vizită. 

Protothema, care face referire la un membru al delegației care-l însoțește pe Mitsotakis, scrie că cortegiul lui Zelenski, care se afla la 150 de metri de cel al lui Mitsotakis, a fost vizat de atacul aerian. Totul s-ar fi petrecut la ora locală 11:43.

Suntem bine”, a declarat pentru publicație Stavros Papastavrou, membrul delegației elene. Acesta a precizat că nu au existat victime în rândul delegațiilor ucraineană și elenă.

În pofida atacului, întrevederea dintre Vladimir Zelenski și Kyriakos Mitsotakis de la Odesa a avut loc. Ulterior, în cadrul unei conferințe de presă comune, liderul de la Kiev că atacul s-a soldat cu victime.

Am văzut acea lovitură astăzi. Vedeți cu cine avem de-a face. Nu le pasă unde lovesc. Știu că au fost victime astăzi, nu cunosc încă toate detaliile, dar știu că sunt morți, răniți. Vedeți că nu le pasă – militari, civili sau oaspeți internaționali. Fie sunt nebuni, fie nu controlează deloc ce face armata lor teroristă”, a spus președintele.

***

Precizăm că, în noaptea de 5 spre 6 martie, militarii ruși au atacat teritoriul Ucrainei cu 42 de drone Shahed și 6 rachete. Potrivit armatei ucrainene, 38 de drone au fost doborâte. Apărarea antiaeriană a funcționat deasupra regiunilor Vinița, Dnipropetrovsk, Odesa, Sumî, Harkov, Herson, Hmelnițki și Cerkasî.

Iar în dimineața de 6 martie, orașul Odesa a fost lovită de o rachetă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: