Presa de la Tel Aviv: sute de israelieni au fost la înmormântarea Nadiei Sokolenko din Moldova, victimă a atacul terorist din Yaffo
Full Article 3 minutes read

Presa de la Tel Aviv: sute de israelieni au fost la înmormântarea Nadiei Sokolenko din Moldova, victimă a atacul terorist din Yaffo

Sute de israelieni au participat la înmormântarea Nadiei Sokolenko – una din victimele atacului terorist din data de 1 octombrie, din Tel Aviv. Femeia, a comunicat presa din Israel, este originară din Republica Moldova. Amintim că, pe 2 octombrie, Ministerul de Externe de la Chișinău a anunțat că o moldoveancă a murit în atacul terorist din Tel Aviv, însă nu a comunicat alte informații despre victimă. Nadia Sokolenko a fost înmormântată în orașul israelian Ramat HaSharon. Au venit să-și ia rămas bun soțul victimei, prietenele, dar și un deputat din Knesset. Ultimul și-a cerut iertare. „Iartă-ne pentru că nu am putut să te protejăm și să-ți asigurăm dreptul tău de bază, la siguranță, în Israel”, a comunicat deputatul. 

Publicația Vesty scrie că Nadia Sokolenko s-a mutat recent în Yaffo, din sudul Tel Avivului, unde pe 1 octombrie a avut loc atacul terorist. S-a mutat pentru a fi mai aproape de școala fiicei sale în vârstă de 6 ani.

Se menționează că sute de oameni au fost pe 6 octombrie la cimitirul Morasha din Ramat HaSharon pentru a-și lua rămas bun de la Nadia Sokolenko. 

„Draga mea, când ne-am văzut pentru ultima oară la gară, ne-am îmbrățișat strâns înainte de a ne lua rămas bun. Îmbrățișările tale vor rămâne cu mine pentru totdeauna. Voi face totul pentru ca visele tale să devină realitate de dragul fiicei noastre”, a spus soțul femeii la înmormântare. 

Sursa a menționat că la înmormântarea femeii din Moldova a participat și deputata în Knesset, parlamentul unicameral al statului Israel, Efrat Rayten.

„Nu ar fi trebuit să stăm aici la mormântul Nadiei, care avea doar 40 de ani. Deplângem uciderea îngrozitoare a unei femei nevinovate, iubitoare și iubite, care a ieșit din casa ei doar pentru câteva minute pentru a cumpăra alimente, dar a fost ucisă de teroriști dezumanizați. Nadia, vreau să-ți cer iertare. Iartă-ne pentru că nu am putut să te protejăm și să-ți asigurăm dreptul tău de bază, la siguranță, în Israel”, a comunicat deputatul la înmormântarea femeii. 

Presa de la Tel Aviv: sute de israelieni au fost la înmormântarea Nadiei Sokolenko din Moldova, victimă a atacul terorist din Yaffo

Ярив Кац

Potrivit sursei, femeia a ajuns în Israel din Republica Moldova aproximativ cu 20 de ani în urmă. „Deși nu avea rude aici, ea a decis să rămână și să-și construiască viața în statul evreiesc”, a adăugat presa din Israel. Recent s-a mutat la Yaffo pentru a locui mai aproape de școala fiicei ei, în vârstă de 6 ani, care în urmă cu o lună a mers în clasa întâi. 

***

Șapte persoane au murit în Yaffo din sudul Tel Avivului după ce doi bărbați înarmați au deschis focul asupra civililor într-o stație de tramvai. Mai multe persoane au suferit răni. Infractorii au fost lichidați. Atacul a avut loc în seara zilei de 1 octombrie. 

A doua zi, Ministrul Afacerilor Externe de la Chișinău Mihai Popșoi a numit „îngrozitor” atacul din Yaffo. Totodată, oficialul moldovean a condamnat atacul iranian, cu rachete, asupra Israelului. Detalii AICI.

Tot pe 2 octombrie, Ministerul de Externe de la Chișinău a anunțat că o cetățeancă a Republicii Moldova a decedat în urma atacului terorist din Israel. Instituția declara că este în așteptarea confirmării oficiale a identității victimei. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: