Presă: Liderul Coreei de Nord planifică să meargă în Rusia. Va discuta cu Putin despre armament
Full Article 2 minutes read

Presă: Liderul Coreei de Nord planifică să meargă în Rusia. Va discuta cu Putin despre armament

Liderul nord-coreean Kim Jong-un intenționează, în septembrie, să viziteze Rusia pentru a discuta cu Vladimir Putin, scrie Meduza cu referire la cotidianul american The New York Times. 

The New York Times a scris, cu referire la oficialii americani, că Kim Jong-un și Vladimir Putin vor participa la Forumul economic de est, care va avea loc în perioada 10-13 septembrie la o universitate din orașul rusesc Vladivostok.

Liderul nord-coreean este așteptat să sosească în Rusia din Phenian, capitala Coreei de Nord, cu trenul său blindat. Potrivit sursei, nu este exclus că Kim Jong-un va vizita și Moscova.

La discuții, părțile intenționează să vorbească despre furnizarea obuzelor de artilerie și rachetelor antitanc din Coreea de Nord. La rândul său, Kim Jong-un speră că Rusia va oferi Coreei de Nord ajutor alimentar și tehnologie avansată pentru sateliți și submarine nucleare, au spus oficialii americani. 

Recent, reprezentanții SUA au declarat că Rusia și Coreea de Nord au discuții cu privire la furnizarea de arme pe care armata rusă le poate folosi în războiul din Ucraina. În iulie, ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu a efectuat o vizită oficială în Coreea de Nord. Această vizită a fost considerată de serviciile de informații americane ca o pregătire pentru negocieri. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: