Presă: Stoianoglo a depus un demers privind eliberarea lui Veaceslav Platon
Full Article 1 minutes read

Presă: Stoianoglo a depus un demers privind eliberarea lui Veaceslav Platon

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo a depus un demers privind suspendarea executării sentinței de către omul de afaceri Veaceslav Platon, scrie Deschide.md. Contactați de NM, reprezentanții Procuraturii Generale răspuns că nu comentează, deocamdată, informațiile.

Potrivit jurnaliștilor, demersul lui Stoianoglo a fost depus la judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Judecătorul care ar urma să examineze acest demers este Victor Rățoi, cel care a dispus arestarea ex-premierului Vladimir Filat, dar și eliberarea acestuia.

Contactat de Deschide.MD, judecătorul a declarat că nu confirmă și nici nu infirmă faptul că procurorul general a depus acest demers.

Amintim că, pe 18 mai, procurorul general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a declarat că dosarul impotriva lui Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate.

Într-un interviu publicat pe 26 mai, Platon a spus că persoanele responsabile i-au spus că nu va fi eliberat din închisoare până în momentul în care organele de drept nu vor identifica adevăratele persoane implicate în cazul jafului bancar, dar și dovezi în acest sens.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: