Președinta Greciei, invitată în Moldova. Maia Sandu: „Suntem interesați în sporirea relațiilor comerciale”
Full Article 2 minutes read

Președinta Greciei, invitată în Moldova. Maia Sandu: „Suntem interesați în sporirea relațiilor comerciale”

Președinta Republicii Elene, Katerina Sakellaropoulou, ar putea întreprinde o vizită în Republica Moldova, la invitația șefei statului, Maia Sandu. Anunțul a fost făcut de Maia Sandu pe Facebook, urmare a unei întrevederi cu omologul său elen, în Grecia.

„Suntem interesați în sporirea relațiilor comerciale și a investițiilor elene în țara noastră. (…) Am invitat-o pe președinta Katerina Sakellaropoulou să efectueze o vizită în Republica Moldova”, a anunțat Maia Sandu.

Șefa statului anunță că i-a mulțumit președintei Katerina Sakellaropoulou pentru asistența umanitară oferită de Grecia Republicii Moldova în contextul războiului din Ucraina, precum și pentru sprijinul acordat în parcursul european al țării, inclusiv pentru susținerea deciziei recente a Consiliului European de a acorda Moldovei statutul de țară candidată la UE.

„Am vorbit cu doamna Sakellaropoulou și despre agenda bilaterală moldo-elenă. Am menționat că mizăm pe ratificarea, cât mai curând posibil, a Acordului privind securitatea socială dintre țările noastre de către partea greacă, precum și avansarea negocierilor pe Acordul de conversie a permiselor de conducere”, a mai menționat șefa statului.

De menționat că, Maia Sandu întreprinde, pe 4 și 5 iulie, o vizită de lucru la Atena. Pe 6 iulie, șefa statului se va afla în vizită de lucru la Vilnius, la invitația președintelui Lituaniei, Gitanas Nauseda.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: