Președinta Maia Sandu l-a invitat pe noul președinte al Elveției să viziteze Moldova
Full Article 2 minutes read

Președinta Maia Sandu l-a invitat pe noul președinte al Elveției să viziteze Moldova

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit cu Alain Berset, noul președinte al Confederației Elvețiene și l-a invitat să efectueze o vizită în țara noastră. Întrevederea a avut loc la Davos, acolo unde se desfășoară Forumul Economic Mondial.

Șefa statului i-a mulțumit Președintelui Berset pentru susținerea consecventă din partea Elveției pentru reformele și eforturile de modernizare ale Republicii Moldova, exprimându-și în același timp dorința de a consolida în continuare parteneriatul moldo-elvețian.

„I-am transmis Președintelui Berset recunoștința noastră pentru cooperarea excelentă pe care am construit-o cu Elveția în ultimii ani, dar și pentru programele de dezvoltare sprijinite de către Guvernul Elveției în Republica Moldova de-a lungul timpului în diverse sectoare: dezvoltare locală, infrastructură, educație și sănătate”, a spus Președinta Maia Sandu.

Președinta Maia Sandu l-a invitat pe noul președinte al Elveției să viziteze Moldova

Maia Sandu și Alain Berset

De asemenea, interlocutorii au discutat cooperarea bilaterală în domeniul anticorupției și în recuperarea bunurilor furate de la cetățenii noștri, dar și oportunitatea semnării unui acord de protecție socială între cele două țări.

Totodată, șefa statului l-a invitat pe omologul său elvețian în vizită în Moldova: „Elveția este un important partener de dezvoltare al Republicii Moldova, prețuim și vrem să valorificăm și să extindem acest parteneriat, inclusiv prin semnarea Acordului privind zona europeană de liber schimb EFTA în interesul cetățenilor ambelor țări”.

Amintim că în perioada 17-19 ianuarie președinta Maia Sandu se va afla la Davos, Elveția, unde se desfășoară Forumul Economic Mondial. Cea de-a 53-a reuniune a forumului, a cărei tematică este „Cooperarea într-o lume fragmentată”, va aborda mai multe subiecte, printre care modalitățile de rezolvare a actualelor crize energetice și alimentare, dar și potențiale soluții pentru riscurile geopolitice actuale, inclusiv cele din regiunea noastră.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: