Președintele consiliului de directori ai Lukoil a căzut în gol și a murit. Lanțul deceselor suspecte din Rusia din 2022
Full Article 3 minutes read

Președintele consiliului de directori ai Lukoil a căzut în gol și a murit. Lanțul deceselor suspecte din Rusia din 2022

Președintele consiliului de directori ai Lukoil Ravil Maganov a murit, după ce ar fi căzut de la etajul unui spital din Moscova, informează presa rusă pe 1 septembrie.

Maganov urma un tratament în Spitalul clinic central din capitala Rusiei. Potrivit informațiilor preliminare, acesta s-ar fi aruncat în gol de la etajul 6. Incidentul s-a produs în jurul orei 7:30.

Maganov avea 67 de ani. Acesta a început să lucreze pentru Lukoil în anul 1993. Din iunie 2020 era președintele consiliului de directori ai companiei.

Reprezentanții Lukoil nu au comentat deocamdată informația despre decesul lui Maganov.

Lanțul deceselor suspecte

De la începutul anului, s-au produs mai multe decese suspecte ale unor manageri de top ruși sau persoane apropiate de structurile de stat. În ianuarie, a fost găsit mort top managerul „Gazprom Invest” Leonid Șuliman (60 de ani). Pe mâinile acestuia au fost depistate răni adânci, iar alături de el – un cuțit și un bilet, în care acesta scria că suferă de dureri cumplite.

Pe 25 februarie, a fost găsit cadavrul lui Alexandr Tiuleakov, director general adjunct al Centrului unificat de plăți al Gazprom (Единого расчетного центра «Газпрома») – considerat trezoreria companiei. Și acest caz a fost calificat drept sinucidere.

Pe 4 martie, în Marea Britanie, a fost găsit mort oligarhul rus Mihail Warford. Poliția a calificat decesul drept „inexplicabil” și a considerat că miliardarul de 66 de ani s-ar fi sinucis.

Pe 18 aprilie, la Moscova, a fost găsit mort fostul vicepreședinte al Gazprombank Vladislav Avaev. Împreună cu aceasta au fost găsite fără viață soția sa de 47 de ani și fiica de 13 ani. Poliția a presupus că Avaev le-a ucis, după care și-ar fi luat viața.

Pe 21 aprilie, în Spania, au fost găsiți morți milioanarul rus, fost top manager al companiei producătoare de gaze Novatek, Serghei Protosenea. Alături de el au fost găsite cadavrele soției sale Natalia și a fiicei-adolescente. Poliția a ajuns la concluzia că omul de afaceri le-a ucis, după care s-a spânzurat.

Pe 17 iunie, a fost găsit mort în cartierul de elită Rublevka din Moscova fostul șef al companiei petroliere Urals Energy Alexei Ogarev (64 ani). Soția acestuia a spus că ar fi murit din motive naturale. Ogarev a fost coleg cu Leonid Diacenko, ginerele lui Boris Elțin și era apropiat de familia primului președinte al Rusiei.

Pe 4 iulie, a murit Iurii Voronov (61 de ani), șeful companiei contractante a Gazprom – Astra Shipping. Bărbatul a fost găsit rănit la cap într-o piscină din Sankt Petersburg. Alături a fost găsită o armă pneumatică.

Tot în iulie, a fost găsit cadavrul generalului-maiorului în rezervă Evghenii Lobacev. Alături de acesta a fost găsit un pistol. Organele de drept au declarat că militarul s-ar fi sinucis.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: