Președintele filipinez a propus a persoanele care ezită să se vaccineze să fie imunizate în timp ce dorm
Full Article 2 minutes read

Președintele filipinez a propus a persoanele care ezită să se vaccineze să fie imunizate în timp ce dorm

Președintele filipinez Rodrigo Duterte a propus ca persoanele care ezită să se imunizeze împotriva coronavirusului să fie vaccinate în somn. Mesajul a fost transmis în cadrul unei intervenții televizate, informează agenția TASS pe 12 octombrie.

„Știu că mulți oameni încă nu vor să se vaccineze. Este problema lor. Haideți să mergem la ei acasă și să îi vaccinăm în timp ce dorm”, a propus Duterte și s-a arătat gata să conducă campania.

Totodată, oficialul filipinez a amintit că și persoanele vaccinate trebuie să continue să poarte măști și să respecte distanța fizică, pentru a preveni răspândirea infecției. Până în prezent, în Filipine au fost utilizate aproape 50 mln de doze de vaccin împotriva coronavirusului, peste 23 de mln de oameni fiind imunizați cu două doze. Autoritățile își propun ca, până la sfârșitul anului, să obțină imunizarea a 70 mln de oameni.

Președintele țării a declarat anterior că va propune elaborarea unei legi care să permită plasarea la închisoare a persoanelor care încalcă regimul de carantină și participă la manifestații de amploare. La începutul lunii iunie, el a propus ca oamenii care știu că sunt infectați cu COVID-19 și neglijează regulile, infectându-i și pe alții, să fie condamnați la moarte. De asemenea, liderul filipinez a îndemnat persoanele nevaccinate să rămână în case și a interzis cetățenilor țării să aleagă vaccinul cu care să fie imunizați, argumentând că toate preparatele propuse de autorități sunt eficiente.

Primul caz de infectare cu COVID-19 a fost confirmat în Filipine pe 30 ianuarie 2020. De atunci, numărul de cazuri a ajuns la 2,67 mln la o populație de 110 mln. Circa 39,6 mii de pacienți au murit.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: