Președintele Maia Sandu va ține un discurs în plenul Parlamentului European
Full Article 2 minutes read

Președintele Maia Sandu va ține un discurs în plenul Parlamentului European

Parlamentul european român Siegfried Mureșan a anunțat că Moldova va fi cap de afiș în Parlamentul European în următoarele săptămâni. Un motiv, potrivit oficialului, este vizita președintei Maia Sandu în plenul Parlamentului, unde va ține și un discurs. Totodată, Parlamentul European va examina oficial, săptămâna viitoare, cererile R. Moldova, Ucrainei și Georgiei de a adera la UE, potrivit unui comunicat al NATO.

Europarlamentarul, pe pagina sa de Facebook, spune că săptămâna viitoare, în Parlamentarul European va avea loc o dezbatere, în cadrul căreia se va adopta o rezoluție „pentru a ne arăta susținerea față de Republica Moldova”, a precizat Mureșan.

Oficialul mai declară că Maia Sandu va veni în plenul Parlamentului în sesiunea plenară din 18 – 19 mai.

„Va veni în plenul Parlamentului să vorbească despre cât de important a fost ajutorul pe care Republica Moldova l-a oferit Uniunii Europene în gestionarea crizei refugiaților”, notează parlamentarul.

Potrivit unui comunicat al NATO, șefa statului moldovean Maia Sandu a fost invitată în Parlamentul European de președintele Parlamentului Roberta Metsola. Prin urmare, se menționează că invitația în acest sens din partea președintei Republicii Moldova a fost deja acceptată.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: