Preţul gazelor în Europa a ajuns la cel mai redus nivel din februarie 2022
Full Article 40 second read

Preţul gazelor în Europa a ajuns la cel mai redus nivel din februarie 2022

Pe 2 ianuarie, prețul gazelor naturale în Europa a scăzut la cel mai redus nivel de la începutul războiului în Ucraina – până la 72,75 euro pe megawatt-oră (MWh). Aproape de cinci ori mai ieftin, decât în august. 

Prețul gazului a scăzut constant în decembrie, stabilind record după record, scrie BBC.

Se menționează că în mare măsură, reducerea prețului se explică prin iarna caldă din Europa, care permite economisirea gazului neutilizat.

Cu toate acestea, comparativ cu anii precedenți, prețul gazelor naturale în Europa este ridicat. În 2020, cotațiile contractului futures pentru furnizarea de gaze pe hub-ul olandez TTF au scăzut sub 20 de euro.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: