Prețul gazului cumpărat de Moldovagaz în luna iulie de la Gazprom este mai mic decât cel din iunie
Full Article 50 second read

Prețul gazului cumpărat de Moldovagaz în luna iulie de la Gazprom este mai mic decât cel din iunie

În luna iulie, prețul gazului procurat de Moldovagaz de la Gazprom va constitui $550,60/1000 m3, cu 17,4 dolari mai mic față de luna iunie. Precizarea a fost făcută de către președintele consiliului de administrație al „Moldovagaz” Vadim Ceban, pe 3 iulie.

Vadim Ceban a precizat că întreaga cantitate de gaz procurată în iulie de la Gazprom va fi direcționată către „Tiraspoltransgaz”.

În luna iunie, prețul gazului procurat de la Gazprom a fost de 568 de dolari per mia de metri cubi, în mai – de 660, 76 dolari, în aprilie – 667 de dolari, în februarie – 1054 de dolari, iar în ianuarie – 1230 de dolari. Conform contractului semnat în octombrie 2021, prețul gazelor naturale cumpărate de Moldovagaz de la Gazprom se calculează diferit pe timp de iarnă și de vară, informează Moldpres.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: