Prețurile la carburanți au crescut, din nou. Ultima majorare a avut loc mai puțin de o săptămână în urmă
Full Article 2 minutes read

Prețurile la carburanți au crescut, din nou. Ultima majorare a avut loc mai puțin de o săptămână în urmă

În Moldova, pe 17 februarie, unele benzinării au majorat prețurile la benzină, motorină și gaz. La mai puțin de o săptămână după ultima creștere a prețului, benzina a ajuns la 18,25 lei pe litru, motorina – la 15,5 lei pe litru, iar gazul lichefiat – la 10,35 lei pe litru.

Astfel, conform noilor prețuri, costul unui litru de benzină categoria Ai-95 la diferite stații de alimentare variază de la 17,8 la 18,25 lei pe litru. Combustibilul diesel costă acum 15,05-15,55 lei, iar un litru de gaz lichefiat – 10 lei 35 bani.

Ultima dată în Moldova a crescut prețul combustibilului cu mai puțin de o săptămână în urmă – pe 12 februarie. Atunci, prețul la benzină a crescut în medie cu 45 de bani, la motorină cu 50 de bani, iar la gaz cu 20 de bani.

Conform Consiliului Concurenței, în Moldova, în 2021, prețurile la benzină, motorină și gaz lichefiat vor continua să crească. După cum au declarat membrii consiliului, creșterea prețurilor se datorează faptului că, după prăbușirea prețurilor mondiale ale petrolului în primăvara anului 2020, prețurile au început să crească din nou și au atins nivelul de dinaintea crizei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: