Prețurile la carburanți au crescut, din nou. Ultima majorare a avut loc acum o lună
Full Article 1 minutes read

Prețurile la carburanți au crescut, din nou. Ultima majorare a avut loc acum o lună

Pe 12 februarie, mai multe stații PECO din Republica Moldova au afișat prețuri mai mari pentru benzină, motorină și gaz. La mai puțin de o lună de la ultimile scumpiri, benzina s-a scumpit cu 45 de bani, iar cea diesel cu circa 50 de bani. Prețul pentru gaz lichifiat a crescut cu 20 de bani.

Potrivit noilor prețuri, un litru de benzină din categoria AI-95 costă până la 17,75 de lei. Benzina diesel costă 14,89-15,24 de lei, iar un litru de gaz lichifiat – 10 lei și 35 de bani.

Ultima oară, prețurile la cumbustibil s-au scumpit cu mai puțin de o lună în urmă. Atunci, benzina s-a scumpit, în medie, cu 1 leu și 60 de bani, diesel cu 1 leu și 10 bani, iar gazul – cu 60 de bani.

Potrivit prognozei Consiliului Concurenței, în 2021, în Moldova vor continua să crească prețurile la benzină, diesel și gaz lichefiat. Scumpirile sunt motivate de faptul că, după prăbușirea prețurilor la petrol, în primăvara anului trecut, prețurile au început, din nou, să crească și au ajuns la nivelul de înainte de criză.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: