Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu președintele României Klaus Iohannis. Despre ce au discutat?
Full Article 2 minutes read

Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu președintele României Klaus Iohannis. Despre ce au discutat?

Premierul Natalia Gavrilița a fost primită la Palatul Cotroceni de președintele României, Klaus Iohannis. Oficialii au apreciat dialogul politic moldo-român și extinderea colaborării în toate domeniile. A fost accentuată importanța intensificării cooperării la nivel guvernamental și implementării rapide a acțiunilor prioritare stabilite în Foaia de parcurs.

„Foaia de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare România – Republica Moldova e un document important care va ghida, la nivel guvernamental, cooperarea dintre statele noastre în perioada următoare, cuprinzând obiective cât se poate de concrete”, a declarat Natalia Gavrilița.

Oficialii au discutat și proiectele comune din sectorul energetic în contextul finalizării conductei de transport al gazelor naturale Iași – Ungheni – Chișinău cu ajutorul căreia Republica Moldova va putea face pași importanți în asigurarea independenței şi securității energetice.

Prim-ministrul a subliniat că lupta împotriva corupției reprezintă pre-condiția esențială în procesul de transformare a Republicii Moldova într-un stat european modern.

„Ne dorim mai mulți investitori din România în Republica Moldova, iar Guvernul pe care îl conduc este garanția că oamenii de afaceri vor începe să tratați corect și sprijiniți în țara noastră”, a menționat premierul.

Joi, 9 decembrie, prim-ministrul Natalia Gavrilița a întreprins o vizită oficială la București, la invitația omologului român, Nicolae Ciucă.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: