Prima mașină electrică „made in România”: motoare în roți, camere video în loc de oglinzi și… preț exorbitant
Full Article 2 minutes read

Prima mașină electrică „made in România”: motoare în roți, camere video în loc de oglinzi și… preț exorbitant

Prototipul primei mașini electrice concepute și produse în România, la Cluj, se vinde cu 450.000 de euro. Mașina are o autonomie de 300 de kilometri și este o „bijuterie” tehnologică cu motoare în roți, oglinzi retrovizoare înlocuite cu camere video, portiere cu senzori, scrie adevărul.ro.

Automobilul, care nu are încă un nume, dar a fost supranumit de internauți „Tesla de Cluj”, a fost prezentată, recent, la Sibiu, în cadrul unei manifestări științifice dedicate noilor tehnologii. Florin Dehelean, unul dintre investitori, a precizat, pentru „Adevărul”, că mașina se vinde cu 450.000 de euro, iar banii vor fi reinvestiți în continuarea proiectului.

Mașina are o autonomie de 300 de kilometri şi poate atinge viteza de 140 km/oră. Aceasta are o lungime de 4,9 metri și o lățime de 2,1 metri, fiind realizată din fibră de carbon. Prototipul produs la Cluj este o mașină sport, de lux, destinată clienților care își doresc un produs personalizat, a mai precizat investitorul.

„Este o mașină construită de la zero și ne-am lovit de foarte multe lucruri, având în vedere că vorbim despre o industrie care are peste 100 de ani vechime și care trebuie să se reinventeze. Într-un fel, facem și noi parte din acest proces de reinventare”, a susținut Voicu Oprean, principalul investitor în proiect.

Potrivit sursei citate, mașina a fost produsă în circa patru ani. Investițiile au ajuns la circa jumătate de milion de euro.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: