Prima țară NATO care anunță că va doborî rachetele rusești care îi amenință teritoriul
Full Article 2 minutes read

Prima țară NATO care anunță că va doborî rachetele rusești care îi amenință teritoriul

Baza americană de apărare antirachetă Aegis Ashore din Redzikowo, nordul Poloniei, va fi capabilă să doboare rachetele balistice rusești care zboară spre teritoriul țării, a declarat ministrul polonez de externe, Radoslaw Sikorski, scrie The Moscow Times, citat de Hotnews.

Şeful diplomaţiei poloneze a declarat că baza NATO, al cărei concept a suferit modificări pe fondul războiului din Ucraina, va fi inaugurată „în următoarele săptămâni”.

„M-am asigurat în cursul negocierilor că această bază poate doborî și rachetele rusești care zboară spre Polonia, nu doar rachetele iraniene care zboară spre Statele Unite”, a declarat Sikorski pentru radio Rebeliant, potrivit presei independent ruse.

În iulie 2024, Aegis Ashore a fost plasată sub comanda și controlul NATO „pentru a proteja națiunile europene de amenințările cu rachete balistice ale căror surse se află în afara regiunii euro-atlantice”, a declarat contraamiralul Marinei americane Douglas Williams, director interimar al Agenției de apărare împotriva rachetelor.

Secretarul general al NATO de la acea vreme, Jens Stoltenberg, a afirmat că sistemul a fost adus „la un nivel de pregătire operațională deplină”.

Fostul șef NATO a precizat că acesta este un pas important pentru securitatea transatlantică, menționând că apărarea antirachetă a fost un element crucial al apărării colective a NATO.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: