Primăria a aprobat un protocol care stabilește relații de prietenie dintre Chișinău și Kazan
Full Article 2 minutes read

Primăria a aprobat un protocol care stabilește relații de prietenie dintre Chișinău și Kazan

Pe 2 iunie, a fost aprobat Protocolul de intenție pentru stabilirea relațiilor de prietenie între orașele Kazan (Rusia) și Chișinău. Documentul a fost semnat de Angela Cutasevici, din partea Chișinăului și de Evgenia Lodvigova, viceprimar de Kazan, în cadrul Forumului „Orașe Sănătoase. Alimentație sănătoasă pentru copii”. Potrivit unui comunicat de presă, Protocolul presupune schimb de experiență între părți în domenii precum: economie, ocrotirea sănătății, sport sau turism.

Viceprimarul pe probleme sociale, Angela Cutasevici, și-a exprimat speranța că semnarea documentului de intenție va reprezenta un impuls pentru lansarea de proiecte comune ale APL Chișinău cu orașul Kazan. „Suntem interesați de colaborări în toate sferele domeniului social: cultură, asistență medicală, educație etc.”, a spus Angela Cutasevici.

Protocolul de intenție în scopul stabilirii relațiilor de prietenie între orașele Kazan și Chișinău presupune schimb de experiență în domeniul economiei și comerțului, culturii, sportului și turismului. Părțile intenționează, de asemenea, să inițieze proiecte comune în domeniile asistenței medicale și educație.

Tot miercuri, municipiul Chișinău a semnat Pactul de la Milano, un acord internațional între orașele lumii, angajate să dezvolte sisteme alimentare durabile. Obiectivul general al documentului este promovarea sistemului alimentar sustenabil și ecologic în ariile urbane, cu accent pe patru principii: garantarea unei alimentații sănătoase, promovarea sustenabilității sistemului alimentar, educația privind alimentația sănătoasă și reducerea risipei alimentare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: