„Fals”. Reacția Federației de Judo, după ce Ministerul Educației i-a solicitat explicații în cazul sportivilor plecați în Rusia
Full Article 2 minutes read

„Fals”. Reacția Federației de Judo, după ce Ministerul Educației i-a solicitat explicații în cazul sportivilor plecați în Rusia

Federația de Judo a Republicii Moldova contrazice informațiile Ministerului Educației și declară că nu a delegat nici un sportiv la jocurile din Rusia, BRICS. Precizăm, Ministerul a informat public că a solicitat explicații de la 4 federații din Moldova, „din care fac parte sportivii” care au plecat la jocurile din Rusia, inclusiv de la cea de Judo. 

Federația de Judo a Republicii Moldova a numit „falsă și eronată informația apărută în presă cu privire la faptul că un sportiv al Lotului Național a participat la competițiile BRICS în Kazan (Rusia)”.

„Federația Națională de Judo nu a delegat și nici într-un caz nu a înregistrat un sportiv al selecționatei naționale la evenimente sportive din Rusia. (…) Federația de Judo din Republica Moldova deține 4 candidați la Jocurile Olimpice din Paris și împreună cu Lotul Național, continuăm pregătirea cât mai eficientă pentru a ajunge pe Podiumul Olimpic”, au conchis reprezentanții federației.

Amintim, Ministerul Educației și Cercetării de la Chișinău a anunțat pe 18 iunie că unii sportivi din Moldova ar participa în Rusia la așa numitele competiții BRICS, o versiune rusească a Jocurilor Olimpice. Ministerul a spus că a inițiat o anchetă internă și a solicitat explicații de la federațiile din care fac parte sportivii – de la „Asociația de Lupte la Brâu, Federația de Judo, Federația de Sambo, Federația de Gimnastică Ritmică”. Potrivit Ministerului, dacă se va constata că federațiile au admis cu bună știință delegarea sportivilor, acestea riscă reducerea sau sistarea finanțării. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: